Misa Mi

Vackra miljöer i välgjord ungdomsfilm

När mamma dog stannade världen för tioåriga Misa. Hon vill absolut inte tillbringa sommaren tillsammans med pappas nya kärlek. Istället tar hon flyget från Stockholm till mormor i Lycksele.

Misa Mi

Vackra miljöer i välgjord ungdomsfilm

Vackra miljöer i välgjord ungdomsfilm

  • Recension
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
När mamma dog stannade världen för tioåriga Misa. Hon vill absolut inte tillbringa sommaren tillsammans med pappas nya kärlek. Istället tar hon flyget från Stockholm till mormor i Lycksele.
Tummen upp!

Misas mamma är död. Hennes pappa har träffat en ny kvinna som Misa inte vill umgås med. Istället för att åka med dem på semester vill hon till mormor i Lappland. Där är livet inte riktigt som hon har tänkt sig, det finns varken tv eller O'boy och mormor kör flakmoppe.

Men strax börjar hon intressera sig för livet i fjällvärlden och lär känna samepojken Gustav. Hon får höra att samerna letar efter en varg som de påstår river deras renar. Misa hittar vargen och upptäcker att den har två hungriga ungar att ta hand om. Hon tar som sin uppgift att skydda vargfamiljen.

"Misa Mi" är en mycket välgjord barn- och ungdomsfilm som även kan ses av vuxna med behållning. Framförallt ett mycket vackert foto av Anders Bohman - det är svårt att få nog av de vackra norrlandsvyerna.

Publicerad 2004-06-10

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Misa Mi”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Misa Mi”

Dela “Misa Mi” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Varg

Jag såg tyvärr bara femton minuter av slutet på filmen, men kunde trots detta göra en uppfattning om filmens budskap. Så fort det handlar om vargar, blir jag intresserad, eftersom vargen är mitt favoritdjur. Till sist. Ge fasen i att mörda mina kompisar, vargarna.

Lynnette Johansson

2009-01-05 12:17:00

Vargar är unika.

Hej! Denna filmen måste man klart se! YAY! =^_^= Jag tycker väldigt mycket om vargar och även tigrar och rävar. Jag är en furrie, alltså jag är en "djurmänniska" och aktiv i subkulturen "Furry Fandom" jag känner både räv, varg och tiger furries. Själv är jag en rävfurrie. =^_^= Iaf så 2007 var jag på Kolmården och fick närkontakt med vargarna där, läs artikel på min blogg> http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.5108448 www.metrobloggen.se/smirre Bloggen i sin helhet. Handlar väl mest annars om furry och second life. :p Jag är medlem i Rovdjursföreningen, Djurensrätt och WWF. Åker ofta till Skånes Djurpark för att umgås med mina vänner, dvs djuren. Tigerfadder inom WWF. Alltså, vad vill jag säga med detta inlägg, jo att jag älskar djur och är en stor djurvän. *kram* - Smirre

Smirre

2009-01-05 07:14:00

Vargar

Vargen är ett Underbart djur! Den äger en gudomlig skönhet. Save the wolfes! P.S Filmen är BRA!

Canis Lupus

2007-05-03 16:06:00

Jag har den filmen men har tappat bort skivan och har inte hittat den änu

2007-05-01 20:35:00

vargen

Jag kände Vargen som spelade varg hanen.Han är död nu.Det var min kompis som ägde honom. snyft...

linnea

2007-01-15 19:32:00

misa mi

Det är den bästa film jag har sätt på länge

nån som inte vill säga sitt namn

2006-12-02 18:13:00

Vargar

Jag Älskar vargar. de är så vackra. jag vill bli en varg i mitt nästa liv. SLUTA DÖDA VARGARNA!!!

Sarah

2006-11-29 17:33:00

vargar

Jag tycker att vargen är det mest fantastiska djuret på jorden

Wilma

2006-10-22 18:20:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Misa Mi

Originaltitel

Misa Mi

Speltid i minuter

82

Produktionsår

2003

Biopremiär i Sverige

2003-12-19

Biodistribution i Sverige

SF Film

Internationell premiär

2003-12-19

×
×
×