Love Actually

Förföriskt och kärleksfullt pussel

Filmen är som ett pussel, flera bitar av kärlek och många krångliga situationer. Allt är en enda stor röra, men slutmålet är värt besväret.

Love Actually

Förföriskt och kärleksfullt pussel

Förföriskt och kärleksfullt pussel

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Filmen är som ett pussel, flera bitar av kärlek och många krångliga situationer. Allt är en enda stor röra, men slutmålet är värt besväret.
Tummen upp!

En premiärminister spelad av Hugh Grant blir till en festlig historia. Den kan ha varit en aning för politisk för de mest kritiska, men helt sanslöst rolig för de som uppskattar att offentliggöra en premiärministers privatliv. Vi får även en glimt av en amerikansk president i en intim situation.

Eftersom det här utspelar sig veckorna innan jul, vävs det in en del julstämning i de olika sammanhangen. Den avdankade rockstjärnan Billy Mack gör en storslagen julsingel som tävlar om förstaplatsen på Radio 1:s topplista. Ett mycket lyckat inslag som parodierar det kommersiella i julhysterin.

En man som förlorat sin hustru och en son som är moderlös lever ut den gemensamma sorgen genom kärleken som finns, eller inte finns. En typisk pappa-son-relation som ändå ger några roliga ögonblick. Rowan Atkinson spelar ett butiksbiträde på ett exklusivt varuhus. Rollen är som klippt och skuren för honom - se själv och bedöm. Dessa historier och några till är bitar av pusslet som skall länkas samman.

Förförisk, kärleksfull, känslig, lekfull, vågad är bara några av de egenskaper som filmen framhäver genom de olika berättelserna. Vi påminns om hur kärleken påverkar oss i olika situationer och förförs av de olika berättelserna.

Filmen har ett snyggt genomgående tema. Ständigt nyfiken, ständigt berörande. Det här är en film som håller måttet, och kommer inte av sig trots längden på två timmar och nio minuter.

Sista pusselbiten skall läggas i filmen, man kan säga att den gemensamma nämnaren blir uppenbar och den är... Love actually.

Fotnot: På dvd:n får man ta del av ett antal bortklippta scener, som flera faktiskt är sevärda. Dessutom finns här musikvideon till "Billy Macks" julsingel...

Publicerad 2004-06-08

 

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Love Actually”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Love Actually”

Dela “Love Actually” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Håller med dig Jessica, den är hur bra som helst

love

2007-12-14 14:53:00

Robin har felfelfel. Den här är hur bra som helst. helt underbar.

Jessica

2007-03-21 20:52:00

Love Actually

Ännu en tråkig ytlig film om kärlek. Baah! Kärlek handlar tydligen om att. Blir du lite småkär i nån ska du erkänna det på julafton och sen lever du lyckligt i alla dina dagar!

Robin

2007-02-26 21:12:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Love Actually

Originaltitel

Love Actually

Speltid i minuter

135

Produktionsår

2003

Biopremiär i Sverige

2004-11-21

Produktionsbolag
Produktionsländer
Budget

40 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

UIP

Internationell premiär

2003-11-07

×
×
×