Livet från den andra sidan

Pinsamt kul, Ricky Gervais

Ricky Gervais gör sin första huvudroll i en långfilm. "Ghost Town", eller "Livet från den andra sidan", är en av de bättre komedierna på länge. En blivande klassiker, måhända.

Livet från den andra sidan

Pinsamt kul, Ricky Gervais

Pinsamt kul, Ricky Gervais

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Ricky Gervais gör sin första huvudroll i en långfilm. "Ghost Town", eller "Livet från den andra sidan", är en av de bättre komedierna på länge. En blivande klassiker, måhända.
Tummen upp!

Ricky Gervais spelar den bittre och enstörige tandläkaren Bertram Pincus, en engelsman som flyttat till New York. Under ett rutiningrepp på sjukhuset dör han, för att mirakulöst återupplivas sju minuter senare. Dock inte utan biverkningar.

Nu kan han nämligen se alla de spöken som befolkar New Yorks gator. Och när de märker att han kan se dem, låter de inte honom vara i fred en sekund. En mardröm för en osocial person som Pincus. Den mest påstridige av spökena är Frank (Greg Kinnear). Han vill ha Pincus hjälp med att driva hans änkefru Gwen från sin nya kärlek, som hon snart ska gifta sig med. Efter många protester tar Pincus sig an uppdraget. Han ska försöka få Gwen (Téa Leoni) att falla för honom.

"Ghost Town" bjuder på många komiska ögonblick, i ett behagligt tempo. Det blir inte stora gapskratt utan ett fnissande som håller i sig filmen igenom. Ricky Gervais tar naturligtvis med sig en del av David Brents (chefen från helvetet i "The Office") pinsamma egenheter - något som funkar bra även för hans karaktär i denna film. Vi kommer garanterat att få se denna man i fler huvudroller på vita duken.

Manhattans miljöer bidrar också starkt till att skapa en speciell känsla i filmen. Regissören och manusförfattaren David Keopp, som tidigare mest gjort sig känd för rysare, använder Central park, Metropolitan, Upper East Side och andra kända New York-miljöer utan att det känns som han försöker leka Woody Allen eller Martin Scorsese.

"Ghost Town" är också en romantisk komedi, med Ricky Gervais och Téa Leoni som ett riktigt udda kärlekspar. Frågan är dock om vi köper att de är kära i varandra ... inte riktigt. Men kul är det, och jag anar en klassiker i vardande.

Publicerad 2008-12-11

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Livet från den andra sidan”

Bilder från “Livet från den andra sidan”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Livet från den andra sidan”

Dela “Livet från den andra sidan” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Livet från den andra sidan

Originaltitel

Ghost Town

Speltid i minuter

102

Produktionsår

2008

Biopremiär i Sverige

2008-12-12

Produktionsland
Språk

spanska, engelska

Biodistribution i Sverige

SF Film

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2008-09-19 PG-13
Italien 2009-07-17
Sverige 2008-12-12
Storbritannien 2008-10-24 12A
Tyskland 2009-01-29 6
Brasilien 2009-04-27 12 anos
×