Little Children

Engagerade otrohet

Vänsterprassel, trasiga familjer och pedofili låter knappast som en formel för en upplyftande bioupplevelse, men det är det, lite förvånande är Little Children en uppfriskande fläkt från Hollywood.

Little Children

Engagerade otrohet

Engagerade otrohet

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Vänsterprassel, trasiga familjer och pedofili låter knappast som en formel för en upplyftande bioupplevelse, men det är det, lite förvånande är Little Children en uppfriskande fläkt från Hollywood.
Tummen upp!

Little Children. Sarah (Kate Winslet) lever ett tryggt men kärlekslöst liv med sin ointresserade make. Hon spenderar dagarna med sin dotter i den lokala lekparken där hon tvingas att umgås med en trio odrägliga mammor.

Hemmapappan Brad (Patrick Wilson) har till ytan den perfekta familjen, han har en vacker fru som är en framgångsrik dokumentärfilmare (Jennifer Connelly) och en ung son. Men allt är inte som det ska, frun är mer intresserad av sonen och sin karriär en av sin man och Brad kämpar med att ta sin juristexamen som han redan misslyckats med två gånger. Med andra ord känner han sig ganska värdelös.

När de så träffas i parken förändras deras liv i grunden. Brad och Sarah ser i varandra det de saknar i sina förhållanden och de utvecklar en stark vänskap som efter hand övergår i en allt mer passionerad romans.

Vi får även följa den nyligen frigivne pedofilen Ronnie (Jackie Earl Haley) och hans nemesis, grannskapets självutnämnde vakt Richard (Noah Emmerich). De dras in i en allt mer bitter fejd samtidigt som de båda tampas med sina egna demoner i form av psykisk sjukdom och alkohol. Den här historien ger filmen en svärta som lyfter den ytterligare ett snäpp.

Todd Fields förortsdrama ramas in av en berättarröst som för tankarna till Desperate Housewives. Faktum är att till ytan är Little Children på sina håll ganska lik tv-serien, minus fyndiga poänger och med några grävskopor mer nyans. De fyra huvudrollsinnehavarna är alla ganska fantastiska, framförallt Haley och Emmerich som spelar plågade och osympatiska män på ett sätt som gör att man ändå känner med dem.

Little Children är en liten pärla. En intelligent och engagerande historia om människor som försöker, men inte riktigt klarar av, att göra det de så gärna vill.

Publicerad 2007-02-15

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Little Children”

Bilder från “Little Children”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Little Children”

Dela “Little Children” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Kate Winslet

Jag tyckte filmen var väldigt bra, speciellt eftersom jag gillat Kate Winslet sen jag var 6 och såg Titanic.

Jag

2007-12-16 20:34:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Little Children

Originaltitel

Little Children

Speltid i minuter

137

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2007-02-16

Produktionsland
Språk

spanska, engelska

Budget

26 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2006-09-01 R
Ungern 2007-02-15
Tyskland 2008-05-01 16
Turkiet 2007-01-12
×