Let's be cops

Upp som en sol, ner som en ...

... pannkaka. Det gamla talesättet passar synnerligen bra på denna actionkomedi som börjar lovande, men rätt snart fastnar skrattet i halsen.

Let's be cops

Upp som en sol, ner som en ...

Upp som en sol, ner som en ...

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
... pannkaka. Det gamla talesättet passar synnerligen bra på denna actionkomedi som börjar lovande, men rätt snart fastnar skrattet i halsen.
Tummen ner!

Trailern utlovar en fartfylld, superrolig och underhållande historia, perfekt för regniga dagar då man vill ha något lättuggat. Jag är med andra ord redo för att träna upp skrattmusklerna (medgivas bör att komedigenren inte är någon personlig favorit) när jag sjunker ner i biomörkret. Och det ser ut att gå vägen.

Vi möter bästa polarna Ryan (Jake Johnson) och Justin (Damon Wayans Jr), två misslyckade lantisar i Los Angeles. Justin är en hunsad assistent på ett videospelsföretag som drömmar om att en dag få se sitt eget spel på butikshyllan. Ryan, som under flera års tid har lyckats leva på arvodet från en reklamfilm för herpesmedicin, tillbringar å sin sida dagarna med att coacha ett gäng ungar i amerikansk fotboll - emot deras vilja.

Killarna är alltså minst sagt väldigt ohippa och väldigt trötta på sin tillvaro, men en maskerad och två poliskostymer förändrar allt. Plötsligt blir tjejerna intresserade och de får respekt från såväl kreti och pleti, som gangstrar och poliskollegor som tror att de är the real deal. Deras storögda förvandling är underhållande och i början är deras småtjafsande á la radarparet Smith/Lawrence i Bad Boys-filmerna riktigt charmigt. Men till sist blir det bara trist och tjatigt. Johnson och Wayans har inte samma komiska tajming eller energi och den tama, tafatta dialogen gör det inte enklare för dem.

Grova och återkommande skämt om droger, testiklar och sexhungriga kvinnor förhöjer knappast manuset som för övrigt är mycket förutsägbart.

Till slut blir det faktiskt mer sorgligt än komiskt vilket är synd för grundidén är ju riktigt fyndig.

Publicerad 2014-09-04

Christina Gaki
Christina Gaki arbetar som frilansjournalist och har medverkat i bl a Aftonbladet och Sydöstran.
 

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Medverkande skådespelare i “Let's be cops”

Trailers och klipp från “Let's be cops”

Bilder från “Let's be cops”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Let's be cops”

Dela “Let's be cops” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Let's be cops

Originaltitel

LetÂ's Be Cops

Speltid i minuter

104

Produktionsår

2014

Biopremiär i Sverige

2014-09-11

Produktionsland

USA

Budget

17 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

20th Century Fox Sweden

Internationell premiär

2014-08-13

×
×
×