Spread

Avklätt och genomkorkat

"L.A. Gigolo" är smaklös och vulgär. Första halvtimmen liknar rena mjukporren. Duken fylls av nakna kroppar som utför diverse sexuella aktiviteter.

Spread

Avklätt och genomkorkat

Avklätt och genomkorkat

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
"L.A. Gigolo" är smaklös och vulgär. Första halvtimmen liknar rena mjukporren. Duken fylls av nakna kroppar som utför diverse sexuella aktiviteter.
Tummen ner!

Det är skrämmande att den här filmen är barntillåten. Ingen förälder vid sina sinnens fulla bruk skulle låta sin son eller dotter se eller höra det här. Det snackas sex, kön och andra vulgariteter oavbrutet på ett sällsynt explicit sätt.

Jag kan inte tänka mig att någon i produktionsteamet eller någon av skådespelarna hade tänkt sig att filmen skulle bli som den blev. Ashton Kutcher har ju tidigare varit lagom charmig, till exempel i "What happens in Vegas" från ifjol. Dessutom gör Anne Heche en inte så smickrande prestation, då hon är nära nog naken i nästan varje scen. Jag undrar om hon ens läste manuset innan hon skrev på kontraktet.

Ashton Kutcher spelar Nikki, en ung attraktiv man som lever på att ragga upp rika kvinnor och sedan mjölka dem på pengar. Anne Heche spelar Nikkis "offer" som till en början faller för Nikkis manipulation men som senare förlikar sig med hans spel och börjar utnyttja honom för sex och blir hans "sugar mama." Livet flyter på tämligen okomplicerat tills den dag Nikki förälskar sig i en kvinna som är i samma situation som han själv.

Nikki framstår redan från början som en oerhört dryg och ytlig person som jag redan efter två minuter blir less på. Å andra sidan hittar jag snart nya saker att lessna på, som Ashton och Anne nakna i olika sexuella ställningar.

Filmidén är så genomkorkad och ogenomtänkt att det bara kan sluta på ett sätt. Trots att det ska vara en romantisk sexkomedi är det är varken roligt, charmigt eller gulligt.

Om du är ett stort fan av Ashton Kutcher och bara måste se den här filmen rekommenderar jag dig att komma ungefär 40 minuter för sent. Kvaliteten höjs då tillräckligt mycket för att göra filmen sevärd. Då börjar också Ashton Kutcher göra sig själv rättvisa när han äntligen får spela den sympatiska pojken i vuxenkostym och inte en pilsk snorvalp.

Publicerad 2009-08-06

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Spread”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Spread”

Dela “Spread” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Spread

Originaltitel

Spread

Speltid i minuter

100

Produktionsår

2009

Biopremiär i Sverige

2009-08-07

Produktionsland
Internationell premiär

2009-01-17

×
×
×