Kill List

Magnifik sadism

Nyproducerad skräck lider av många små problem men framförallt ett stort: Den skrämmer inte. "Kill list" är undantaget som bekräftar regeln.

Kill List

Magnifik sadism

Magnifik sadism

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Nyproducerad skräck lider av många små problem men framförallt ett stort: Den skrämmer inte. "Kill list" är undantaget som bekräftar regeln.
Två tummar upp!

Saknar du filmer med slagkraft, som skiter i dig och ditt förbannade bästa och mer än gärna vill göra dig illa? Då tycker jag att du ska ta dig i kragen och hyra "Kill list", filmen den brittiska kritikerkåren har hyllat som den bästa genrefilmen på åratal.

Ex-torpeden Jay lever för tillfället inget toppenliv. Pengarna håller på att ta slut och grälen med hustrun eskalerar allt eftersom. När kompisen Gal erbjuder honom ett välbetalt jobb kan han inte tacka nej, sakta men säkert väcks hans gamla sadistiska jag till liv. Något som inte sker helt motvilligt. Ni förstår, Jay kanske ger ett beskedligt intryck till att börja med men när väl vargen väckts så ... ja, ni förstår.

Med mardrömslika stråk får vi en oerhört närgången, skitig skildring av yrkesbrutalitet och hur en person med ena foten doppad djupt i blod och den andra i ett hopplöst önsketänkande om normal vardag, hetsjagas av sin sanna natur.

"Kill list" är en otäck, originell mix av "Schakalen" och "Wicker Man" med ett slut som helt klart kommer sätta sordin på kvällen.

Fotnot: Filmen kan hyras via Voddler, video-on-demand.

Publicerad 2012-04-19

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Kill List”

Bilder från “Kill List”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Kill List”

Dela “Kill List” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Kill List

Originaltitel

Kill List

Speltid i minuter

95

Produktionsår

2011

Biopremiär i Sverige

2012-04-18

Produktionsbolag
Produktionsland
Budget

500 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2011-09-02

×
×
×