Jane Eyre

Det kunde varit bättre

Föräldralösa Jane Eyre har det inte lätt. Elak moster, hemsk kusin, fruktansvärda lärarinnor. Men så träffar hon Mr Rochester...

Jane Eyre

Det kunde varit bättre

Det kunde varit bättre

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Föräldralösa Jane Eyre har det inte lätt. Elak moster, hemsk kusin, fruktansvärda lärarinnor. Men så träffar hon Mr Rochester...
Tummen upp!

Historien om Jane Eyre är fascinerande. Mia Wasikowska (Eyre) är fascinerande. Michael Fassbender (Rochester) är kanske den mest fascinerande mannen som finns just nu. Miljöerna är vackra, allt är precis sådär härligt grådassigt och brittiskt som det ska vara, men samtidigt finns det något inexakt i "Jane Eyre".

Filmen fokuserar egentligen inte på någon specifik del av historien eller karaktären Jane Eyre. Saker bara händer. Scenerna bara flyter förbi. Vi hoppar fram och tillbaka i tiden tills den ena historien kommer ikapp den andra, och sen fortsätter historien utan att det egentligen finns någonting att intressera sig för, bortsett från att vi i största allmänhet så klart tycker om Jane. Det här är inte på något sätt dåligt, det är bara det att det kunde varit mycket bättre.

Jag låter onödigt kritisk, men mina förväntningar var kanske löjligt högt ställda. Om du redan gillar lågmälda engelska kostymdramer ska du se "Jane Eyre". Annars finns det bredare, och för all del bättre, inkörsportar.

Publicerad 2011-09-16

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Jane Eyre”

Bilder från “Jane Eyre”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Jane Eyre”

Dela “Jane Eyre” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Jane Eyre

Originaltitel

Jane Eyre

Speltid i minuter

120

Produktionsår

2011

Biopremiär i Sverige

2011-09-16

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

franska, engelska

Biodistribution i Sverige

SF Film

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2011-03-11 PG-13
Ryssland 2011-03-11
Italien 2011-10-07
Frankrike 2012-08-25
Nederländerna 2011-03-11 9
Danmark 2011-11-09
Tyskland 2011-12-01 12
×