Invasion

Sjukt spännande zombierulle

En rymdfärja på väg tillbaka till jorden exploderar och vrakdelar med utomjordiskt virus sprids ut. En efter en börjar människor förändras.

Invasion

Sjukt spännande zombierulle

Sjukt spännande zombierulle

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
En rymdfärja på väg tillbaka till jorden exploderar och vrakdelar med utomjordiskt virus sprids ut. En efter en börjar människor förändras.
Tummen upp!

Carol Bennel är psykiatrikern som skriver ut piller till människor för att de ska må bättre. Vad som sägs vara ett influensavirus förvandlar människor till lugna, men känslokalla robotar och mot detta hjälper inga piller. Carols son visar sig vara immun mot viruset, han kan vara nyckeln till botemedlet, problemet är bara att han är försvunnen. Carol tar hjälp av sin gode vän, läkaren Ben. Men det är en kamp mot klockan då allt fler blir zombies och snart även en kamp mot sömnen, då också Carol har smittas och viruset tar över kroppen under sömnen.

Nicole Kidman spelar psykiatrikern som kämpar för att hålla sig vaken, samtidigt som hon letar efter sin son och slåss mot zombies. Det är kul att se henne i en lite annorlunda roll och hon är riktigt bra. Även övriga skådespelare som Daniel Craig, Jeffrey Wright och Jeremy Northam gör bra ifrån sig, fast ingen egentligen har en karaktär som går att utveckla särskilt mycket.

Robotarna går runt på stan med ett enda mål, att sprida viruset vidare. För att slänga in lite politik i historien så ser högre makter i samhället också till att spridningen kan fortsätta. Carol tvingas ofta gå runt med uttryckslösa ögon och spela känslokall för att undgå misstankar och gå förlorad som en i mängden. Förutom att bara vara en vanlig zombiehistoria handlar den om att passa in av fruktan för att gå under, och om en mor som gör allt för att rädda sin son. Det är en ganska förutsägbar historia som vi har sett ett antal gånger tidigare, men den är så effektivt berättad med flashbacks och flashforwards utan onödiga transportsträckor och lyckas vara spännande nästan hela filmen igenom.

Invasion är ytterligare en filmatisering av Jack Finneys roman från 1955. Men den version av filmen som vi får se är inte regissören Oliver Hirschbiegels (Undergången), då filmbolaget inte blev nöjd med resultatet och vissa delar har filmats om av en annan regissör. Förhoppningsvis kommer det en director's cut i dvd-utgåvan, det skulle vara roligt att jämföra då den lär vara mer politisk. Jag tycker ändå att denna version är värd att pallra sig iväg till biografen för om man gillar zombiefilmer. Den är sjukt spännande och otroligt underhållande för stunden.

Publicerad 2007-10-31

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Invasion”

Bilder från “Invasion”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Invasion”

Dela “Invasion” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

svagt

det är inte nåt särskilt. Kidman och Craig är överraskande tråkiga tillsammans. Kidmans förhållande med sonen känns ansträngd. Som sagt är den också oerhört förutsägbar... Erhållande engångsfilm, om man inte begär för mycket.

göran

2007-11-14 13:51:00

zombierulle

kan det vara nått...?

peter

2007-11-03 14:31:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Invasion

Originaltitel

The Invasion

Speltid i minuter

99

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-11-02

Produktionsländer
Språk

ryska, engelska

Budget

80 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2007-08-17 PG-13
Italien 2007-10-12
Frankrike 2007-10-17
Storbritannien 2007-10-11 15
Tyskland 2007-10-18 12
×