I'm a Cyborg, But That's OK

Säregen kärlekshistoria

En ung kvinna som tror sig vara en mördarrobot läggs in på psyket. Där träffar hon andra med liknande besvär. En dag faller hon för en man som påstår sig kunna stjäla folks själar.

I'm a Cyborg, But That's OK

Säregen kärlekshistoria

Säregen kärlekshistoria

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
En ung kvinna som tror sig vara en mördarrobot läggs in på psyket. Där träffar hon andra med liknande besvär. En dag faller hon för en man som påstår sig kunna stjäla folks själar.
Tummen upp!

Vi är mest bekanta med regissören Chan-wook Park för hans trilogi om hämnd, hämnd och åter hämnd. Med sin nya film gör han dock en liten paus i ämnet och testar nya marker med en säregen naiv kärlek, som visar att även maskiner har ett hjärta.

"I'm a cyborg, but that's ok!" handlar om Cha Young-goon (Su-jeong Lim), en ung kvinna som tror sig vara en robot. Efter en bisarr händelse läggs hon in på psyket, där hon mer eller mindre finner meningen med sin existens som en cyborg. På samma psykavdelning finns Park II-sun (Rain), en ung man som går runt med olika masker och säger sig kunna stjäla folks själar och förmågor. Båda vandrare i sina säregna världar, men som möts.

Chan-wook Park gör sin egen känslosamma och ironiska tolkning av det vi kallar "galen kärlek". Regissören bjuder på en bild av människor med mentala rubbningar och deras syn på kärlek, vänskap, letande efter identitet - och till slut förståelse för sig själva och varandra i deras pastellfärgade, sinnessjuka värld.

Allt knyts samman i de färgglada och bisarra scenerna, fulla av tecken med olika innebörd. Man ska vara uppmärksam, för ibland är det många detaljer man ska hålla reda på och man önskar nästan att man förstod koreanska, så man slapp koncentrera sig på texten, och kunde ägna sig helt och hållet att titta på alla dessa detaljer.

Jag småler hela tiden och det känns fullkomligt. Allt från kameravinklar till uppbyggnaden av karaktärerna och musiken som ligger som en ljudmatta över filmen. Måste även tillägga att regissören nästan helt avhåller sig från våld i filmen - förutom i de scener där han skickligt utnyttjar Young-goons bristande förnuft för att visa extravaganta blodbad.

Utan tvekan är Park Chan-wook en unik regissör med förmågan att överraska, inte bara genom sina historier om hämnd och blodbad, utan även med en säregen kärlekshistoria.

Publicerad 2008-10-09

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “I'm a Cyborg, But That's OK”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “I'm a Cyborg, But That's OK”

Dela “I'm a Cyborg, But That's OK” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Var går denna?

http://www.youtube.com/watch?v=_MlMYr8_Sfo (hela filmen med engelsk text, enjoy!)

amanda

2009-07-17 11:57:00

Var går denna?

Jag har sett att den här filmen ska gå på bio nu, och jag har läst en recension i Metro Göteborg, men jag hittar ingen biograf där det står att den går. Någon som vet?

MAD

2008-10-18 11:14:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

I'm a Cyborg, But That's OK

Originaltitel

Saibogujiman kwenchana

Speltid i minuter

105

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2008-10-10

Produktionsbolag
Produktionsland
Internationell premiär

2006-12-07

×
×
×