Hotell

En hjärtevärmande historia

Erika är en ung kvinna vars liv går i precis rätt riktning. Framgångsrik karriär, en bra kille och första bebisen på väg. Men efter en traumatisk händelse rasar hennes tillvaro samman och hon bryr sig inte längre om det perfekta livet.

Hotell

En hjärtevärmande historia

En hjärtevärmande historia

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Erika är en ung kvinna vars liv går i precis rätt riktning. Framgångsrik karriär, en bra kille och första bebisen på väg. Men efter en traumatisk händelse rasar hennes tillvaro samman och hon bryr sig inte längre om det perfekta livet.
Tummen upp!

Efter ett trauma kan Erika inte längre kontrollera sina känslor. Efter att egna försök att må bättre börjar hon gå i gruppterapi. Här hittar Erika människor som också lider, och bara vill vara någon annan för en stund. I dessa främlingar kan Erika börja hitta sin väg tillbaka.

Öppningen av Lisa Langseth film är väldigt stark och som åskådare blir man genast indragen. Därefter lättar intensiteten och det som följer är mer ojämnt. Starka scener blandas med passiv utfyllnad. Intresset hålls faktiskt uppe genom hela filmen, men mer ledning från regissören hade kunnat göra detta manus ännu bättre. Mycket lämnas till tolkning och många svåra känslor förklaras inte utan publiken får själva bedöma vad karaktärerna känner. Det resulterar i att man känner sig lite konfunderad men det är ju även där det magiska ligger. Filmen handlar om identitet, om vem man är och vem man har formats till genom ideal. Tack vare att mycket tolkningsutrymme lämnas åt åskådaren får man själv fundera på dessa frågor under filmens gång.

Alicia Vikander som spelar Erika är slående, hennes filmnärvaro är svårslagen och hon är i gott sällskap. Hela ensemblen är bra och trovärdig rakt igenom. Det som förtryter är att en del av karaktärernas handlingar känns omotiverade, men det kan vara syftet, att vi som dem ska känna oberäknelighet. Det bjuds även på subtil komedi från David Dencik och det är behövligt när man ser på en film om det smått galna.

"Hotell" är en hjärtevärmande historia, trots att jag skulle vilja att karaktärerna lär sig mer. De är varandras stöd i deras individuella lidande. Mycket mer konstateras inte, deras utveckling får man inte bevittna mer än att man måste nå botten för att kunna klättra upp.

Trots att det finns en del fläckar så är det en sol jag vill ge, inte för att historien i sig känns unik eller särskilt lärorik utan för att jag tror på dessa människor och lider med dem.

"Hotell" är en sevärd svensk film och ämnet känns aktuellt i ett samhälle där många drabbas av depression och ensamhet.

Jag tror att det hittills lyckosamma samarbetet mellan Lisa Langseth och Alicia Vikander kommer fortsätta ett bra tag till.

Publicerad 2013-10-04

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Hotell”

Bilder från “Hotell”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Hotell”

Dela “Hotell” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Hotell

Originaltitel

Hotell

Speltid i minuter

97

Produktionsår

2013

Biopremiär i Sverige

2013-10-04

Produktionsländer
Internationell premiär

2013-10-04

×
×
×