Hannah Montana: The Movie

Plastigt som provocerar

Hannah Montanas debut på vita duken är så dålig att till och med barnen blir provocerade.

Hannah Montana: The Movie

Plastigt som provocerar

Plastigt som provocerar

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Hannah Montanas debut på vita duken är så dålig att till och med barnen blir provocerade.
Tummen ner!

Disney Channels tv-serie om hillbilly-tjejen Miley Stewart och hennes världskända alter ego, popstjärnan Hannah Montana, har under de senaste åren blivit barnens och de lite yngre tonåringarnas favorit världen över. På sedvanligt Disney-vis har man lyckats slå mynt av småttingarnas idoldyrkan, och för att fortsätta på den inslagna vägen lanseras nu även konceptet som långfilm.

I filmen har livet som Hannah Montana stigit Miley åt huvudet. Efter att ha slagits med Tyra Banks i en skoaffär och förstört sin bästis födelsedagskalas, tvingar pappa/manager Robby Ray henne att spendera några veckor back in ol' Tennessee, där man tydligen fortfarande rider häst när man ska någonstans.

Filmen är vad man förväntar sig, kysk tonårsromantik, pastorala vyer och gräslig country (i värsta fallet blandning mellan hip-hop och linedance). Miley skrynklar ihop ansiktet i solen, får goda råd av farmor och bygger äggskjul med gårdens cowboyhunk. På kvällarna sjunger Robby Ray och hans kusiner tiostämmigt på verandan.

Eftersom man även i den dubbade versionen behållit alla låtar på engelska, undrar jag vad svenska barn egentligen får ut av detta. I konkurrens med betydligt bättre animerade filmer måste denna konservativa och slätstrukna historia ses som rätt provocerande för alltmer kräsna kids i åldrarna 8-13. Detta känns mer som en film för oroliga föräldrar att sätta sina barn framför när de utan dåligt samvete vill kunna ta ett till glas vin - något som vidare understryks när jag lämnar salongen och en av ungarna som bjudits på visningen uttrycker sin frustration med summeringen "Dålig stil, ingen dog ju".

Publicerad 2009-04-30

 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Hannah Montana: The Movie”

Bilder från “Hannah Montana: The Movie”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Hannah Montana: The Movie”

Dela “Hannah Montana: The Movie” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

ööööööööööö ursäkta mig den filmen är fantastiskt bra och rolig / vilken dålig rececent!!

anna

2011-01-26 17:42:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Hannah Montana: The Movie

Originaltitel

Hannah Montana: The Movie

Speltid i minuter

102

Produktionsår

2009

Biopremiär i Sverige

2009-05-01

Produktionsland
Språk

engelska

Budget

35 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Walt Disney Studios Motion Pictures

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2009-04-10 G
Italien 2009-05-01
Tyskland 2009-06-04 0
×