Gnomeo & Juliet

Omöjlig tomtekärlek

"Romeo och Julia" har blivit disneyfierad, så att även de yngsta kan få ta del av den klassiska kärlekshistorien. Shakespeares verk har denna gång fått liv genom animerade trädgårdstomtar.

Gnomeo & Juliet

Omöjlig tomtekärlek

Omöjlig tomtekärlek

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
"Romeo och Julia" har blivit disneyfierad, så att även de yngsta kan få ta del av den klassiska kärlekshistorien. Shakespeares verk har denna gång fått liv genom animerade trädgårdstomtar.
Tummen ner!

Vi har länge sett kärlekspar i barnfilmer - "Skönheten och Odjuret", "Snövit", "Askungen", "Shrek" och många fler. Men aldrig har vi fått se en kärleksfilm om trädgårdstomtar, något som Walt Disney presenterar i filmen "Gnomeo & Julia".

Filmen handlar om två trädgårdar som ligger precis bredvid varandra, där varken husägarna eller trädgårdstomtarna kommer överens. När människor inte är på plats kommer trädgårdstomtarna till liv, ett gäng med blåa mössor och ett gäng med röda. Självklart uppstår det intriger mellan de olika gängen där största delen utav filmen går ut på vem som har finast gård, är starkast och bäst. Att sabotera varandras världar är ett pågående krig filmen igenom.

Men vi får inte glömma att det här är en förenklad version av en världsberömd kärlekshistoria. En sen kväll när blåmössan Gnomeo är ute på promenad får han syn på rödmössan Julia, som han utan tvekan följer efter och en förälskelse uppstår. Hur ska deras kärlek bemötas av de båda tomtegängen? Att en blå och röd är sams är omöjligt, de ska jobba mot varandra och inte för varandra.

Att förverkliga själva idén om trädgårdstomtar i en barn- och familjefilm låter redan där som en flopp. Hur många barn i Sverige är vana vid trädgårdstomtar, kanske hade det passat bättre med snögubbar på våra breddgrader? Antingen har Disney totalt tappat fantasin och kreativiteten, eller så har de för mycket tid och pengar att slösa. Filmen är 84 minuter lång, och 70 minuter för lång för min del.

Biografen var full med både barn och vuxna, men skratt hördes inte mer än ett fåtal gånger. Tyvärr blir det tuffare för varje år som går att komma med en ny tecknad film som faktiskt blir en hit. Det finns otroligt många bra filmer att slå när det gäller både humor och story.

"Gnomeo & Julia" hade dock några ljusa stunder som fick både barn och vuxna att skratta som Julias vän Grodan eller den halvnakna trädgårdstomten, men de stunderna var för få. Filmen visades i 3D vilket tillförde något extra för barnen, för många fortfarande en ny upplevelse. Soundtracket består av Elton Johns hitlåtar, både gamla och nya, och skulle kunna vara filmens räddning. Biljett- och dvd-försäljning kanske inte går som önskat, men däremot finns det en chans att soundtracket toppar.

Publicerad 2011-03-10

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Gnomeo & Juliet”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Gnomeo & Juliet”

Dela “Gnomeo & Juliet” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

jag vet, inte särskilt bra

det fanns nåra roliga stunder men det var inte många! det är ju svårt att komma på vad disney ska bygga på, men det var gulligt att det var trädgårds-tomtar som var med i en film som var uppbyggd på filmen Romeo & Julia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet av en medlem på gamla Film.nu

2011-03-14 20:29:00

Good one

I want to add regarding your reviews of the movie Gnomeo & Juliet that it is daring, and I agree with you that it would have fit better with the snowmen in our latitudes; It might also be attractive to children worldwide.

Nehaya

2011-03-13 01:26:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Gnomeo & Juliet

Originaltitel

Gnomeo & Juliet

Speltid i minuter

84

Produktionsår

2011

Biopremiär i Sverige

2011-03-11

Produktionsländer
Budget

36 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2011-01-13

×
×
×