Flickvänner från förr

Gullig komedi om taktlös Casanova

Han badar i ett hav av sex varje kväll och sover aldrig sked med någon. Han är dessutom rik och framgångsrik. Han har allt - förutom kärlek.

Flickvänner från förr

Gullig komedi om taktlös Casanova

Gullig komedi om taktlös Casanova

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Han badar i ett hav av sex varje kväll och sover aldrig sked med någon. Han är dessutom rik och framgångsrik. Han har allt - förutom kärlek.
Tummen upp!

Colin Mead (Matthew McConaughey) glider in i fotostudion, allt är redan riggat, han behöver bara trycka på knappen och så är det perfekta fotot där, och en mängd lättklädda modeller som gärna kastar sig över honom. Han drar sig inte för att dumpa de senaste tre erövringarna på en videokonferens - samtidigt och sekunden senare hångla han loss med en sångerska, vars musik han ogillar - men hey, det räcker väl med att hon ser bra ut?

Tillvaron blir betydligt tuffare för Colin när han mer eller mindre tvingas till sin brors bröllop. Äktenskapet är ju bara en form av "ålderdomlig tyranni" och kärlek bara till för de svaga. Colin själv lever enligt devisen: makten i förhållandet ligger hos den som bryr sig minst.

Saken blir inte lättare av att hans ex, med vilken han haft sitt livs längsta affär, finns på plats. Hon heter Jenny Perotti (Jennifer Garner) och är fast besluten att inte fångas in i hans nät igen.

Men efter att Colin lyckats göra bort sig rejält dagen före bröllopet väntar honom en stor överraskning. Likt gamle Scrooge i Dickens julsaga hemsöks han av spöken som visar hur han betett sig mot kvinnor från barnsben till dags datum. Är det nog för att få honom att ändra sig? Finns det hopp för kärlek?

Det här är en typisk gullig komedi som passar en regnig dag när du känner för att muntra upp dig med något lättsamt. Fokus ligger på romantiken men det finns utrymme för en del skratt, speciellt när farbror Wayne dyker upp, superbt spelad av den gamle playboyen Michael Douglas.

Matthew McConaughey har gjort den här rollen tusen gånger förut, inga överraskningar där alltså.

Summa summarum, "Flickvänner från förr" är glömd fem minuter efter att du lämnat biografen men det var nöjsamt så länge det varade.

Publicerad 2009-05-28

Christina Gaki
Christina Gaki arbetar som frilansjournalist och har medverkat i bl a Aftonbladet och Sydöstran.
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Flickvänner från förr”

Bilder från “Flickvänner från förr”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Flickvänner från förr”

Dela “Flickvänner från förr” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Flickvänner från förr

Originaltitel

Ghosts of Girlfriends Past

Speltid i minuter

100

Produktionsår

2009

Biopremiär i Sverige

2009-05-29

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

engelska

Biodistribution i Sverige

SF Film

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2009-05-01 PG-13
Frankrike 2009-06-17
Italien 2009-07-03
Danmark 2009-05-29 7 år
Tyskland 2009-05-27 12
Australien 2009-05-07 M
Storbritannien 2009-05-01 12
Sverige 2009-05-29 Btl
×