Eurotrip

En film av och för amerikanska tonårspojkar

Eurotrip slår flera rekord. I antal klyschiga stereotyper, dumma sexanspelningar, dåligt skådespeleri och poänglösa skämt.

Eurotrip

En film av och för amerikanska tonårspojkar

En film av och för amerikanska tonårspojkar

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Eurotrip slår flera rekord. I antal klyschiga stereotyper, dumma sexanspelningar, dåligt skådespeleri och poänglösa skämt.
Tummen ner!

Denna intelligensbefriade historia, om ett gäng amerikanska ungdomar som precis gått ut high school och åker till Europa för att festa och ha massa "galet europeiskt sex", är nog bland de dummaste som gått upp på svenska biografer och man undrar varför den inte gick direkt till video.

Jag tänker inte besvära vare sig mig själv eller er läsare med att återberätta bakgrundshistorien till deras Europaresa, men det har något att göra med en tysk brevvän till en i gänget, som för övrigt är bland de mest slätstrukna och tråkigaste huvudpersonerna man kan tänka sig. Man intresserar sig verkligen inte för någon av dem. Både de tråkigt skrivna rollerna och bristen på talang vad gäller skådespeleri är orsaker.

Ju längre deras resa runt Europa blir desto mer börjar man inse att man snarare irriterar sig på dem. Deras enda mål är att bli asfulla och ha sex, något som ungdomar tydligen inte kan ägna sig åt hemma i USA. Detta blir ganska tråkigt efter en kvart, och efter en timme vill man att någonting riktigt hemskt ska hända dem.

Många av försöken till humor i filmen kommer i form av uttjatade stereotyper på européer. Japp, vi får fotbollshuliganer som super och slåss i London, haschbarer och kinkysex i Amsterdam, pretentiösa fransmän och en riktigt sliskig homosexuell italiensk man. Behöver vi verkligen detta? Har vi inte redan sett det förut? Antagligen skulle man förlåta allt detta om filmen verkligen var rolig, men nu blir det bara deprimerande. När USA-tonåringarna sedan kommer till Östeuropa av misstag och inser att man kan leva fett på amerikanska småmynt blir det bara hemskt, speciellt när de går ut och klubbar i sina nyinköpta kläder och det bara känns alltför Lilja 4-ever.

Timingen kunde ju inte heller vara sämre. Ett gäng respektlösa amerikanska ungdomar som åker runt och driver med Europa och dess kultur... Man behöver bara öppna tidningarna för att inse att det är ganska självklart varför resten av världen hatar dem. Just det, jag glömde nämna alla gånger vi får se tjejer topless också; Eurotrip känns som den har gjorts av och för dumma amerikanska tonårspojkar. Undvik!

Publicerad 2006-01-10

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Eurotrip”

Bilder från “Eurotrip”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Eurotrip”

Dela “Eurotrip” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

För fan

Gå o lägg dig! Du fattar inte dagens humor. Är du 50 bast? (Till personen som skrivit recencionen)

Dedu

2012-06-25 18:33:00

Pinsam recension. Författaren är sannolikt inte tillräckligt bildad för att förstå filmens huvudsakliga behållning. Den är inte menad att utgöra något utbildningsmaterial eller dyl, den är till för underhållning, huvudsakligen riktad till ungdomar. Och då är det en fruktansvärt bra film.

Zack

2009-02-25 14:51:00

fyfan vart är ni påväg?

Toplessbrudarna gör inte filmen bättre. eller jovisst gör den det men det som är bra med filmen är alla _SKÖNA_ repliker och parodin/karikatyren på hur amerika och europa är. Ni som tycker filmen är dålig har förmodligen inte fått något _SKÖNT_ i erat liv någonsin.. så jag förstår om ni är torra som fan. De flesta highschool filmerna är bra just pga av att de Har Komiska repliker som någon säger som sitter så klockrent att man skrattar.. om ni inte tycker det här är humor, vad fan är då humor? Jonas Gardell? NJAAAAAAAH LUGN OCH FIN! knappast.. vill man se nakna tjejer kan man kolla porr. bara patetiskt att femenister tycker att man ska förbjuda topless scener i filmer.. tjejer som ställer upp på att visa upp sig får väl göra det bäst de vill? gäller killar också.. för tjejer som då vill se killar som visar upp sig hänvisar jag till Borat.. / 17årig Kille

Stekarn

2008-05-19 14:09:00

FILMEN ÄGER

Jag tycker du har fel, och att du är lite tråkig herrn! Eurotrip må vara fånig och löjlig men det är ju det som är meningen! Jag har bra filmsmak, jag ser inte enbart på amerikanska highschoolfilmer, det är ytterst sällan. Men Eurotrip är fan en av dem mest roliga filmer som jag har sett på länge. Killarna i huvudrollen är så oskyldiga och dem ser så korkade ut ibland. Så jävla härligt. Dessutom är Michelle Trachtenberg så jävla cute hela filmen igenom. Så i kombiantion med allt fjanteri och allt annat så är denna filmen inget annat än ett mästerverk :D

Dwayne

2008-04-08 22:39:00

Men hallåååå!!

kan dom inte skaffa en ung recensent till ungdomsfilmer eller? dom bara måsta ta den suraste gubben dom hitta för att recencera en jävligt bra film som denna.. tummen ner till recencenten, inte till filmen!

sofie

2007-12-16 20:21:00

VA?!?!

Vad är det för fel på han?! Detta är en av de bästa filmer som gjorts! så sköööön så det finns inte och den är superrolig, om man har någon humor överhuvudtaget. SÅ RECESENTEN E SÄMST! ;)

RosenJr

2007-12-05 22:19:00

Låten

låten heter : Scotty Doesn't Know

Sara

2007-09-09 13:36:00

Helt fel!

Den här filmen är en superbra film! Man kan se den flera gånger om utan att tröttna på den! Eurotrip är klockren!

Maja

2007-08-31 13:33:00

låten heter

låten heter morning train (9to5) ;)

kalle

2007-08-02 01:16:00

Jag tycker

Jag tycker bara en sak: Patetisk!

Therese

2007-06-27 22:41:00

Låten

Jag undrar är det någon som vet vad låten heter som Matt Damon sjunger i denna film

marre

2007-06-24 21:55:00

fel

Du har helt fel...eurotrip är jättebra och den är jätterolig också!!!

ebs

2007-06-24 16:15:00

I klass med rögle

En grym film som visar hur dte ska gå te i livet ! ha de götts !

karlan

2007-06-24 14:09:00

byt recensent tack!

Jag förstår inte hur man kan komma på så mycket skitsnack om en så grymt rolig film som Eurotrip..för det första är det en film som är riktade till ungdomar och för det andra så är skådespelet inte alls dåligt..är man ingen tonåring och har man ingen humor så ska man absolut inte våga sig på att skriva en sån här oangelägen rescension.:(

tonåring

2007-05-25 23:06:00

torrboll

skitrolig rulle, jävla pinsamt torrt liv Du Måste ha

Victor

2007-05-18 02:05:00

Kass

Hur kan man såga eurotrip på det här sättet? Filmen är en av de bättre komedier jag sett. För jävla torr man måste vara om man inte kan se något roligt i filmens humor...

jocke

2007-04-29 15:33:00

ingen humor

karin, såna som du OCH personer som skriver recensioner har ingen form av humor i eran värld. eurotrip är en av mina favoriter så sabba inte min mojo

en annan kille

2007-04-25 12:34:00

"för dumma ... tonårspojkar"

De som har skrivit de tidigare kommentarerna verkar ju, åtminstone enligt namnen att döma, vara pojkar/män. Man får anta att det var toplessbrudarna som gjorde att de tyckte filmen var så där rolig och bra. Den ÄR faktiskt riktigt dålig...

Karin

2007-02-14 20:45:00

skitrolig rulle personen som skriver dessa recensioner är ju helt VÄRDELÖS!

daniel

2007-02-14 20:04:00

haha

En av dom roligaste filmerna som finns. Skaffa någon annan som recensionerar

Sebastian

2007-02-04 11:47:00

Råker tycka att filmen e en skitrolig feelgood fil, trots klychorna ;D

Wihoou

2007-01-14 12:05:00

fel fel & fel

först så tycker jag att det är en mkt bra handling och du får filmen att verka som en helt annan med din recsention

erik

2007-01-09 21:19:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Eurotrip

Originaltitel

Eurotrip

Speltid i minuter

96

Produktionsår

2004

Biopremiär i Sverige

2004-10-06

Produktionsland
Språk

engelska, franska, italienska, japanska, tyska

Budget

25 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

UIP

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2004-02-20 R
Sverige 2004-10-06 11
Storbritannien 2004-06-25 15
Tyskland 2004-06-17 16
Italien 2004-08-06
Australien 2004-08-24 MA15+
Spanien 2004-07-16
Grekland 2004-11-22 16
×