Epic - Skogens hemliga rike

Stort äventyr i makroformat

Teskedsgumman och Nils Karlsson pyssling har fått en kontemporär kusin, i 3D. Följ med ner på gräsrotsnivå, när vi lär känna skogens minsta och viktigaste krigare - Bladfolket.

Epic - Skogens hemliga rike

Stort äventyr i makroformat

Stort äventyr i makroformat

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Teskedsgumman och Nils Karlsson pyssling har fått en kontemporär kusin, i 3D. Följ med ner på gräsrotsnivå, när vi lär känna skogens minsta och viktigaste krigare - Bladfolket.
Tummen upp!

I filmens inledning sägs det att om man tittar riktigt länge på en skog, då kommer man att se den eviga kampen mellan livet och förgängligheten. Alltså mellan ljus och mörker - mellan liv och död. Det är den tanken som visualiseras i "Epic - Skogens hemliga rike". Vi får följa med under ett mycket dramatiskt dygn, då det ska avgöras om kloroformens Drottning ska rädda skogen och grönskan, eller om förruttnelsens Kung ska suga livet ur alla träd och växter, för alltid.

Vår hjältinna heter Mary Katherine, men hon vill bli kallad M.K. Hon vill helst inte behöva hälsa på sin pappa över sommaren, men hon har inte så mycket till val. Pappan bor mitt i skogen, ensam, och han är övertygad om att det finns små varelser där ute som styr kretsloppet, som bestämmer över hela vår planet. Det är emellertid bara han som känner till denna omständighet, och hans jakt på denna oskrivna sanning har gjort honom till en mycket ensam man. Men han är övertygad att om han bara kan hitta bevis för sin tes så kommer allt att bli bra igen. Därför har han satt upp kameror över hela skogen. Men hittills har hans övertygelse bara lyckats splittra hans familj, varför M.K. inte har inte sett sin far sedan hon var en väldigt liten flicka.

Men raskt kastas vi in i skogen och äventyret, för som genom ett trollslag så hamnar M.K. mitt i den värld som hon är övertygad om att hennes far bara har fantiserat ihop. Hon krymper, och blir liten som en myra, och samtidigt blir hon en nyckelfigur i det goda Bladfolkets uppgörelse med skogens onda och ruttna makter. Hennes resa blir också vägen till att förlåta och att tro på sin pappa igen. För det finns absolut mer i skogen än bara det som vi vid en första anblick kan se.

"Epic - Skogens hemliga rike" är en gullig och barnvänlig historia, i ett högt tempo. Här finns inga super-elaka skurkar, och här finns ett fint eko-vänligt budskap. Både humorn och actionsekvenserna är välkomponerade, enligt genrens alla regler, och i enlighet med förväntningarna när upphovsmännen bland annat har "Ice Age" på meritlistan. Kanske är det också en film för skolbion, som en introduktion till en liten skogsvandring, i jakt på småkryp, eller varför inte Bladfolk?

Publicerad 2013-05-24

 

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Epic - Skogens hemliga rike”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Epic - Skogens hemliga rike”

Dela “Epic - Skogens hemliga rike” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Epic - Skogens hemliga rike

Originaltitel

Epic

Speltid i minuter

102

Produktionsår

2013

Biopremiär i Sverige

2013-05-24

Produktionsland

USA

Budget

100 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

20th Century Fox Sweden

Internationell premiär

2013-05-24

×
×
×