Epic Movie

Ett riktigt bottennapp

Återigen är det dags för en parodi-film från "gänget bakom Scary Movie". Den här gången är det två av manusförfattarna till dessa skräckparodier som har åstadkommit Epic movie.

Epic Movie

Ett riktigt bottennapp

Ett riktigt bottennapp

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Återigen är det dags för en parodi-film från "gänget bakom Scary Movie". Den här gången är det två av manusförfattarna till dessa skräckparodier som har åstadkommit Epic movie.
Tummen ner!

Filmen ger sig ut för att driva med alla stora Hollywood-produktioner. Och man har verkligen jobbat för att trycka in så många filmreferenser det bara går under 86 minuter. Vi får X-men, Borat, Snakes on a plane, Da Vinci-koden, Harry Potter, Pirates of the Carribean, Kalle och chokladfabriken, Click ... för att nämna några.

Fyra föräldralösa barn - som alla är i 30-årsåldern - går in och ut ur olika filmer, i en mycket löst sammanhållen historia som framförallt bottnar i filmen Narnia (fast här kallar man den Gnarnia). Du kanske skrattar någon gång, men i stort sett är det hela mycket poänglöst.

Epic movie är ett riktigt bottennapp. Det får garanterat mycket bättre valuta för pengarna om du går och ser någon av filmerna som det skämtas om, eller om du vill se filmparodi - ta en titt på Angry Alien. Oscar Dahlbom skriver om denna underhållande sajt i vår blogg, och ger dig naturligtvis länken.

Kan också nämna att Epic movie har lyckats med konststycket att hamna på 27:e plats på filmdatabasen Imdb:s lista över världens 100 sämsta filmer (1:a plats = allra sämst).

Publicerad 2007-04-05

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Epic Movie”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Epic Movie”

Dela “Epic Movie” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

?????

Jag laddar ner filmen... jag trodde den var en stor fil men det tar bara 2 tim hmm hoppas den e bra

Fredde

2008-03-30 14:30:00

Jag tyckte att den var hemskt rolig, faktiskt, samt i princip hela publiken i bion jag såg den i. Det finns tusentals filmer som är dåligare än den, måste jag tycka.

Omae

2007-07-03 20:51:00

Jag har faktiskt svårt att föreställa mig att denna film är utsedd till den 27:e sämsta filmen någonsin. Det kan bara inte finnas sämre filmer.

fred-o

2007-04-27 23:36:00

Riktigt usel film

Förmodligen en av de sämsta filmerna jag har sett, jag skrattade lite när i första delen när hon pratar om Toms taskiga hår i Da Vinci koden annars var den allt annat än rolig.

Jocke

2007-04-12 03:04:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Epic Movie

Originaltitel

Epic movie

Speltid i minuter

86

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-04-04

Produktionsland
Budget

20 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2007-01-26

×
×
×