My Worst Nightmare

Mysig fransk bagatell

Oborstad, pratsam och rättfram byggjobbare möter snofsig överklassfru och kalabalik uppstår. Småkul och småtokigt. En klart sevärd bagatell i höstmörkret.

My Worst Nightmare

Mysig fransk bagatell

Mysig fransk bagatell

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Oborstad, pratsam och rättfram byggjobbare möter snofsig överklassfru och kalabalik uppstår. Småkul och småtokigt. En klart sevärd bagatell i höstmörkret.
Tummen upp!

Fransmännen är bra på humor. De stod till exempel för årets överlägset bästa biokomedi med dundersuccén "En oväntad vänskap". Nu kommer en ny fransk komedi med lite mindre svärta och mindre originalitet.

En komedins formulär 1a om man så vill. Två personer som är varandras raka motsatser möts och ställer till det för varandra, den stora frågan är, ska de i slutändan falla för varandra också?

Vaktmästaren och byggjobbaren Patrick (lysande spelad av Beno"t Poelvoorde) bor i en utdömd portvaktslägenhet med sin son och hankar sig fram på diverse ströjobb. Trots att han ser ut som en trashank och ständigt har ont om pengar låter han sig inte nedslås, han är lika glad för det och när tokiga drömmar (som att driva en bar där kvinnor simmar runt i akvarium).

Han sveper in som en frisk fläkt hos det stela överklassparet Agathe och François som behöver hjälp med att renovera sin lägenhet.

Den konservativa och kyliga galleristen Agathe (Isabelle Huppert) förfäras över Patricks rättframma och opolerade sätt och hans närvaro vänder upp- och ner på hennes tillvaro. Också François påverkas och börjar fundera på om ett kärleksförhållande också inte borde innehålla lite kärlek...

Välspelat, trivsamt och lagom underhållande. En perfekt söndagsfilm.

Publicerad 2012-10-24

Christina Gaki
Christina Gaki arbetar som frilansjournalist och har medverkat i bl a Aftonbladet och Sydöstran.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “My Worst Nightmare”

Bilder från “My Worst Nightmare”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “My Worst Nightmare”

Dela “My Worst Nightmare” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

My Worst Nightmare

Originaltitel

Mon pire cauchemar

Speltid i minuter

103

Produktionsår

2011

Biopremiär i Sverige

2012-10-26

Produktionsland
Internationell premiär

2011-11-09

×
×
×