Eagle Eye

En hisnande jakt

Rachel och Jerry är två vanliga amerikaner som inte har någon gemensam nämnare. Åtminstone inte förrän de båda blir huvudpersonerna i en utstuderad komplott som kan komma att kräva många människors liv.

Eagle Eye

En hisnande jakt

En hisnande jakt

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Rachel och Jerry är två vanliga amerikaner som inte har någon gemensam nämnare. Åtminstone inte förrän de båda blir huvudpersonerna i en utstuderad komplott som kan komma att kräva många människors liv.
Tummen upp!

Rachel och Jerry får instruktioner av en mystisk kvinna på andra sidan telefonlinjen som har hållhakar på dem båda. Lyder de inte order riskerar Jerry att bli ditsatt som terrorist av FBI, och Rachels son kommer att råka ut för en tågolycka. Efter att ha tvingats råna en värdetransport slussar telefonrösten paret i hejdlös fart genom staden med FBI hack i häl. Det går hett till, och man hinner knappt hämta andan i de hisnande jaktscenerna. Allting flyter på så oerhört bra, att det ibland bara blir för mycket. För visst går det lite till överdrift när telefonrösten kan styra trafikljus, reklamskyltar, mobiltelefoner, lyftkranar och tåg för att hjälpa paret undkomma lagens långa (men i sammanhanget svaga och handfallna) arm. Men när man en bit in i filmen får reda på hur det egentligen ligger till kan man på något sätt acceptera hur allt kunde koreograferas så smidigt.

Jag vill inte berätta för mycket om den i regel ganska tunna men oerhört underhållande storyn. Skådespeleriet är inte direkt i Oscar-klass, men det duger bra ändå och man hinner inte tänka så mycket på det. Dessvärre leder den lugna telefonröstens blixtsnabba beslut också till att klippen blir blixtsnabba, och då actionscenerna filmats med handhållen kamera blir det lätt kaotiskt och stundtals är det svårt att hänga med i vad som egentligen händer.

Man kan enkelt göra en lång lista över filmer som skaparna hämtat inspiration/plankat idéer från, men det behöver inte bli tråkigt per automatik för det. Ta istället en chansning och gå till biografen med öppet sinne och håll er från att läsa in er mer på vad "Eagle Eye" handlar om - då blir upplevelsen garanterat mer givande. I biosalongen kommer ni att tas med på en hisnande färd i jakt på svar på vem, vilka eller vad som ligger bakom denna Big Brother-komplott som kommer väldigt lägligt mitt i vår FRA-debatt (som bleknar rejält när man ser det här) och den globala jakten på terrorister.

Publicerad 2008-10-02

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Team

Trailers och klipp från “Eagle Eye”

Bilder från “Eagle Eye”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Eagle Eye”

Dela “Eagle Eye” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Jag har just kollat filmen och är inte missnöjd. Eagle eye var grymt bra och hade en bra story. Som du skriver finns det många filmer som har liknande händelser men den var ändå 7 strärnor av 10! Bra film!

Nöjd!

2011-01-09 14:44:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Eagle Eye

Originaltitel

Eagle Eye

Speltid i minuter

117

Produktionsår

2008

Biopremiär i Sverige

2008-10-03

Produktionsländer
Budget

80 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2008-09-25

×
×
×