Du och Jag

Verklighetstroget relationsdrama

För fem år sedan blev Niklas skitskraj inför den stora kärleken och lämnade Maja. Sedan dess har hans liv stått stilla. När de av en slump möts igen på en fest blir stämningen inte den bästa.

Du och Jag

Verklighetstroget relationsdrama

Verklighetstroget relationsdrama

  • Recension
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
För fem år sedan blev Niklas skitskraj inför den stora kärleken och lämnade Maja. Sedan dess har hans liv stått stilla. När de av en slump möts igen på en fest blir stämningen inte den bästa.
Tummen upp!

Josefin och Niklas står och kompiskramas på en fest någonstans i Skåne då hon avslöjar att hon är kär i honom och bor i Malmö bara för hans skull. Han svarar att hon då kanske borde tänka på att flytta, och stämningen blir inte lika trevlig längre.

Niklas ungdomskärlek, Josefins bästa kompis Maja, är nämligen på festen och han kan inte släppa sin kärlek till henne. Men han fick kalla fötter och lämnade henne för fem år sedan, så nu får han acceptera att hon har hittat någon ny. Det blir en lite jobbig situation på festen, men det är bara början. För även om de inte tror att de kommer att springa på varandra igen så kanske ödet vill nåt annat.

Du & Jag är inte direkt någon komedi, men det är ändå roligt att se hur det går för de inblandade och vem som får ihop det med vem i slutändan. Det här är ett barntillåtet relationsdrama, men frågan är om det kommer att ge knattarna så mycket att se hur folk i 25-årsåldern beter sig. Det festas, folk går hem tillsammans och hamnar i en säng. Sedan inser de att det kanske inte var så smart gjort, och går hem till någon annan istället och säger att de är kära i dem.

Har man haft ett eller ett par förhållanden känner man igen sig i en hel del situationer här, det känns ganska verklighetstroget rakt igenom. Det hela handlar om kärlek, att göra rätt val i livet och att det är bättre att säga vad man tycker innan det är för sent. Är Niklas och Maja verkligen ämnade för varandra, eller ska de släppa det hela och bara vara glada över det de en gång hade?

Vi har på senare tid fått en del Söder-glorifierande ungdomsfilmer som Babylonsjukan, Tredje Hjulet och Stockholm Boogie. Nu är det dags att glorifiera den riktiga Södern istället; Malmö-Köpenhamnsområdet. Det är skönt med miljöombyte och det är något som gör att det blir en lite annan stil på den här filmen. Möjligen är det för att karaktärerna inte säger alltför konstlade repliker och överspelar så mycket som jag befarade att de skulle göra. Dessvärre (?) pratar inte huvudkaraktärerna skånska trots att resten av deras familjer gör det. Men det gör inget, för samspelet mellan Hallström och Rapace fungerar jättebra ändå. Med sina respektive bakgrunder har de haft tid på sig att lära sig hur man skådespelar, och det märks att de vet vad de pysslar med.

Publicerad 2006-10-05

 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Du och Jag”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Du och Jag”

Dela “Du och Jag” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Du och Jag

Originaltitel

Du & Jag

Speltid i minuter

88

Produktionsår

2006

Biopremiär i Sverige

2006-10-06

Produktionsland
Internationell premiär

2006-10-06

×
×
×