Don Jon

Don Juan bor i Garden State

Regidebuten från Joseph Gordon-Levitt är en historia om sex, sex och sex. Så kan det åtminstone verka till en början. I själva verket får vi följa en ung mans utveckling och brottande med ett porrberoende.

Don Jon

Don Juan bor i Garden State

Don Juan bor i Garden State

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Regidebuten från Joseph Gordon-Levitt är en historia om sex, sex och sex. Så kan det åtminstone verka till en början. I själva verket får vi följa en ung mans utveckling och brottande med ett porrberoende.
Tummen upp!

Jon är en ung stereotypisk New Jersey typ, ni vet den där vi har blivit bekanta med genom film och realityshower som "Jersey Shore", mycket muskler och mycket attityd. Familj, vänner, kyrkan, lägenheten och kompisarna är det viktigaste för Jon, tätt följt av tjejer. Men porrtittandet är ändå det som tar upp mest av hans tid. Flertalet gånger om dagen loggar han in på sin Mac och ser på sin älskade porr, och det är lika bra varje gång.

Även fast Jon, som kallas "The Don", lyckas få hem tjejer varenda gång han går ut på krogen så anser han att porr är roligare än att ligga med hemsläpen. Men när han träffar vackra Barbara (Scarlett Johansson) får Jon jobba mycket hårdare än vad han är van vid. Det dröjer inte länge förräns hans porrtittande blir ett problem och Barbara har starka åsikter om hur deras förhållande ska vara.

"Don Jon" är en modern och rolig berättelse med djupa inslag och det blir faktiskt aldrig klyschigt. Jag är nöjd efter mitt besök i biosalongen och tycker att slutet är grädden på moset, vilket tyvärr är ganska sällsynt. Även om man aldrig satt sin fot i New Jersey vet man att dessa karaktärer är klockrena och det är lätt att njuta av detta kultursmakprov. Det är med självsäkra steg som Mr Gordon-Levitt både spelar/regisserar denna godbit som han även skrivit. I sällskap av brillianta Julianne Moore som klasskamraten Ester blir filmen som man misstog för förutsägbar mycket starkare och genuin. Det verkar som att regissören känner sina karaktärer innerligt väl och därför flyer denna film på med en otrolig smidighet. Det är sexigt, kul och lagom långt! Jag måste nästan ge ytterligare en hyllning till att filmen håller gammal standard av 90 minuter, eftersom det nuförtiden tycks vara ett döende format när alla filmer oberoende genre skall vara maratonlånga två och en halv timma.

"Don Jon" är inget för den pryda, men gillar du det lite fräckt så se den med vänner eller pojk/flickvän, det kan bli roliga tyck-till diskussioner efteråt!

Publicerad 2013-10-25

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Medverkande skådespelare i “Don Jon”

Trailers och klipp från “Don Jon”

Bilder från “Don Jon”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Don Jon”

Dela “Don Jon” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Don Jon

Originaltitel

Don Jon

Speltid i minuter

90

Produktionsår

2013

Biopremiär i Sverige

2013-10-25

Produktionsland
Budget

6 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2013-09-27

×
×
×