Dagispapporna

Låt ungarna se Shrek istället

Två pappor i medelåldern får sparken från sina fina jobb i reklambranschen. Arbetslösheten gör dem uppfinningsrika och snart startar de sitt eget dagis. Dock inte utan problem.

Dagispapporna

Låt ungarna se Shrek istället

Låt ungarna se Shrek istället

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Två pappor i medelåldern får sparken från sina fina jobb i reklambranschen. Arbetslösheten gör dem uppfinningsrika och snart startar de sitt eget dagis. Dock inte utan problem.
Tummen ner!

Eddie Murphy har gjort många klassiker som jag gärna ser om och om igen. Ombytta roller, Snuten i Hollywood, En prins i New York och rösten till åsnan i Shrek är alla lysande prestationer från en av Amerikas bästa komediskådespelare.

De senaste åren har det dock hänt något med denne man. Showtime, I Spy och nu Dagispapporna är riktiga lågvattenmärken. Nu gäller det bara snabba pengar, är känslan jag får. Kanske är det något man kan unna sig efter att ha gett filmvärlden några oförglömliga ögonblick.

Dagispapporna handlar om två pappor som får sparken från sina toppjobb och startar ett eget dagis. Kaos infinner sig naturligtvis. Jeff Garlin (från "Curb your enthusiasm") spelar den andra pappan, tyvärr lyfter dock inte heller denne rolige man upp filmen till några höjder. Ett ögonblick av insikt finns i filmen - varför kan inte pappor (läs män) jobba på dagis? Inte accepterat i USA, och ej heller i Sverige.

Trots denna sågning kanske ni tror att Dagispapporna är något att stoppa i videon åt ungarna en lördagseftermiddag? Nja, jag tror inte att heller de skulle uppskatta den. Låt dem hellre se Shrek en gång till.

Publicerad 2004-05-07

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Dagispapporna”

Bilder från “Dagispapporna”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Dagispapporna”

Dela “Dagispapporna” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

Dagis papporna

Jag gillar filmen..jag skrattar varenda gång jag ser den:)

Frida

2008-12-24 21:11:00

Dagis papporna

Jag skulle gärna lyfta fram denna filmen till rampljuset. En helt underbar komedi för både dig, barnen, syskonen och mormor, morfar. Den lilla killen tittar på den om och om igen och inte utan att man ser någonting kul var gång man går förbi och man kan helt enkelt inte låta bli att skratta. Välgjord film med bra skådespelare, en familjefilm som alla kan se! Rekomenderar den stort!

Fotbollstjejen

2008-04-02 17:18:00

Dagispapporna

Det är ett bra budskap i filmen men den är allderläs för överdriven och det känns som om man bara har gjort filmen för att tjäna säkra pängar men den var ganska rolig mest beronde på barnen och Eddiy Murphy inte på handlingen.

negativa Tjejen

2007-05-12 18:45:00

kommentar

filmen var jätte rolig,mina klasskompisar tyckte ätte mycket om filmen.

Shama Jaigirder

2007-03-04 20:20:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Dagispapporna

Originaltitel

Daddy Day Care

Speltid i minuter

88

Produktionsår

2003

Biopremiär i Sverige

2003-09-05

Produktionsland

USA

Budget

60 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

SF Film

Internationell premiär

2003-05-03

×
×
×