Bröllopsprovet

Realistisk romantik i Bröllopsprovet

Alla förhållanden går igenom olika faser, vissa svårare än andra. Men många skulle nog inte orka med just den giftermålskurs som Ben och Sadie får stå ut med.

Bröllopsprovet

Realistisk romantik i Bröllopsprovet

Realistisk romantik i Bröllopsprovet

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Alla förhållanden går igenom olika faser, vissa svårare än andra. Men många skulle nog inte orka med just den giftermålskurs som Ben och Sadie får stå ut med.
Tummen upp!

Bröllopsprovet är en romantisk komedi som handlar om kärleksparet Ben Murphy och Sadie Jones. Man får följa paret igenom förhållandets olika stadier; första daten, första kärleksbekännelsen, samboperioden och sist men inte minst frieriet. Allt gick smidigt och det flöt på för det nyförlovade paret.

Vad Ben inte visste var att Sadie haft en dröm, enda sedan barnsben. En dröm om det "perfekta" bröllopet som hon planerat in i minsta detalj. Sadie Jones har alltid sett sig själv och sin drömprins vigas i St. Augustines kyrka, den kyrka som hennes föräldrar vigdes i.

På grund av sin stora kärlek till Sadie, går Ben med på att följa hennes dröm och gifta sig i kyrkan, där pastor Frank ska viga dem. Det Ben inte vet är att pastor Frank är en väldigt speciell pastor, med höga krav på de par han viger. Efter många om och men går Ben och Sadie med på att följa det krav som pastorn ställer, vilket är att gå igenom en giftermålskurs. Ett val Ben snart kommer att ångra.

Filmen bröllopsprovet tar upp viktiga ämnen som giftermål och relationer och överöser det med humor i form av Robin Williams som spelar pastor Frank och ger filmen det lilla extra. En annan skådespelerska som växer i mina ögon är Mandy Moore, som här visar att hon har en skådespelartalang och inte bara ett vackert yttre.

Filmen är romantisk och underhållande, men framförallt realistisk. Många par går igenom liknande problem som Ben och Sadie, men alla får inte tillfället att delta i en giftermålskurs. Om det är något positivt eller negativt kan diskuteras.

Ett av de bästa sätten att nå fram till en publik är genom humor, och det tycker jag att den här filmen har lyckats med. En otroligt bra kombination av seriositet och komik.

Publicerad 2007-10-03

 

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Bröllopsprovet”

Bilder från “Bröllopsprovet”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Bröllopsprovet”

Dela “Bröllopsprovet” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

En läsvärd recension

Dina recensioner förmedlar kärlek och respekt! So let's stop the war and watch this movie! /Love Big M

En ung hippie!

2007-10-22 00:55:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

Bröllopsprovet

Originaltitel

License to Wed

Speltid i minuter

90

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-10-05

Produktionsbolag
Produktionsland

USA

Budget

25 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2007-07-04

×
×
×