Blades of Glory

Män i glittriga trikåer

Den här filmen bjuder på en smärre sensation - världens första manliga konståkarpar. Will Ferrell och Jon Heder på skridskor i glittriga trikåer ska få oss att skratta. Och det lyckas de med ganska bra.

Blades of Glory

Män i glittriga trikåer

Män i glittriga trikåer

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Den här filmen bjuder på en smärre sensation - världens första manliga konståkarpar. Will Ferrell och Jon Heder på skridskor i glittriga trikåer ska få oss att skratta. Och det lyckas de med ganska bra.
Tummen upp!

Världens två bästa manliga konståkare ryker ihop under världsmästerskapen i Stockholm. De sliter ner varandra från prispallen, börjar slåss på isen och sätter som final eld på vm-maskoten. Resultatet? De blir fråntagna alla sina medaljer och bannlysta från sporten på livstid.

Tuffingen Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) försörjer sig tre år senare genom att spela den elake trollkarlen i en is-show för barn. Samtidigt som han festar och super rejält. Ingen vidare kombination. Hans forne rival, den mer finkänslige Jimmy MacElroy (Jon Heder), jobbar på en sportbutik men är inte någon vidare bra säljare.

Båda vill tillbaka till tävlandet, men livstidsavstängningen gör det aningen problematiskt. Då får MacElroys gamle tränare en ljus idé. Ett undantag i reglerna säger att man kan tävla i paråkning även om man blivit avstängd från singelkategorin. Sagt och gjort - de forna fienderna blir motvilligt världens första manliga konståkningspar.

Nu börjar ni förstå vad det är vi ska skratta åt i den här filmen. Två män tillsammans på isen som ett par. Glittriga kostymer och akrobatiska konster. Kan det bli dråpligare? Även om det stundtals är fånigt och inte särskilt hög nivå på skämten finns det en del scener som glimrar till. Framförallt drar Will Ferrell lasset, men även Jon Heder och Saturday night live:aren Amy Poehler (som spelar en arg konkurrent till paret) gör bra ifrån sig.

Blades of Glory ska du gå och se för en stunds avkoppling (och kanske avkylning), inte för att den bjuder på några djupare insikter. Och så är det ju lite kul att inledningen utspelar sig på ett fiktivt Stockholms-VM. Kanske har det något att göra med att Will Ferrell har en svensk hustru?

Publicerad 2007-05-10

Esbjörn Guwallius
Chefredaktör för Film.nu.
 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Blades of Glory”

Bilder från “Blades of Glory”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Blades of Glory”

Dela “Blades of Glory” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Blades of Glory

Originaltitel

Blades of Glory

Speltid i minuter

93

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-05-11

Produktionsbolag
Produktionsland
Språk

japanska, engelska

Budget

53 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

UIP

Internationell premiär
×
×
×
Premiärdatum i andra länder
Land Premiärdatum Censur
USA 2007-03-30 PG-13
Storbritannien 2007-04-06 12A
Kanada 2007-03-30 14A
Tyskland 2007-05-09 6
Frankrike 2007-10-03 U
×