Bee Movie

Jerry Seinfeld tar sin humor ett steg längre

Efter utbildning väntar arbetslivet för biet Barry Benson, ett jobb som honungstillverkare på Honex i New Hive City. Detta är vägen alla bin tar, men Barry vill något annat, han vill gå sin egen väg.

Bee Movie

Jerry Seinfeld tar sin humor ett steg längre

Jerry Seinfeld tar sin humor ett steg längre

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Efter utbildning väntar arbetslivet för biet Barry Benson, ett jobb som honungstillverkare på Honex i New Hive City. Detta är vägen alla bin tar, men Barry vill något annat, han vill gå sin egen väg.
Tummen upp!

Bee movie handlar om biet Barry Benson (Jerry Seinfeld) som precis avslutat sin utbildning och ska ut i arbetslivet. Som alla andra bin erbjuds han ett jobb på Honex; honungstillverkaren i New Hive City. En värld full av bin och honung.

Men Barry vill mer med livet än att ha ett slitjobb vid Honex-fabriken. Han vill gå sin egen väg, göra något mer vågat och utvecklande än vad bi-världen har att erbjuda. Med det valet tar han på sig ett jobb som tar honom utanför den enda världen han hittills sett - kupans trygga tillvaro. Där möter Barry en tillvaro han aldrig sett innan, lukter han aldrig känt, smaker han aldrig trott fanns och sist men inte minst Vanessa, kvinnan som han faller för.

Barry kommer bort från sin arbetspatrull och hamnar i trubbel, men blir räddad av floristen Vanessa (Renée Zellweger). Det finns EN regel som inget bi får bryta: tala aldrig med människor. Trots att Barry var välmedveten om den regeln bestämde han sig för att bryta den och prata med Vanessa.

Barry och Vanessa blir goda vänner och under hans snabbkurs i människornas värld gör han sin stora upptäckt - människan står för den största konsumtionen av honung och de tjänar pengar på det! Med den informationen i bagaget tar Barry ett viktigt och stort beslut, han bestämmer sig för att stämma hela människosläktet.

Jerry Seinfeld är världskänd för sin stand-up comedy och har tagit sin humor ett steg längre med filmen Bee Movie. Han har satsat på en animerad film där han inte bara lånat ut sin röst till huvudkaraktären Barry utan även står bakom manuset, samt producerat filmen. För Jerry Seinfeld fans är denna film ett måste, hans humor lyser igenom hela Bee Movie.

Bee Movie är en charmig och fantasifull film som passar bra för både barn och vuxna. En bra biofilm att se under jullovet. Filmidén är otroligt söt och nyskapande och animeringen är verklighetstrogen. Med otroligt talangfulla skådespelare som Renée Zellweger, Chris Rock och sist men inte minst skojaren Jerry Seinfeld får filmen självklart tummen upp.

Varför inte ha ett bi som husdjur? En enkel och bra present till jul, säkert uppskattad. En very bee christmas önskar jag.

Publicerad 2007-12-19

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Bee Movie”

Bilder från “Bee Movie”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Bee Movie”

Dela “Bee Movie” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Bee Movie

Originaltitel

Bee Movie

Speltid i minuter

91

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-12-25

Produktionsland
Budget

150 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2007-10-28

×
×
×