Away We Go

Vardagen hyllas i skön roadmovie

Burt och Verona har inte mycket annat än kärleken till varandra. I jakt på ett bättre liv ger de sig ut på vägarna. Finns meningen med livet i en annan stad?

Away We Go

Vardagen hyllas i skön roadmovie

Vardagen hyllas i skön roadmovie

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Burt och Verona har inte mycket annat än kärleken till varandra. I jakt på ett bättre liv ger de sig ut på vägarna. Finns meningen med livet i en annan stad?
Tummen upp!

Paret som är i 30-årsåldern bor i en tråkig, liten stad - vald enbart med tanke på att Burts föräldrar bor där och därmed kan sitta barnvakt åt deras kommande barn. Men när föräldrarna avslöjar att de tänker flytta till Europa, en månad innan barnbarnets födelse, rasar Burts och Veronas värld. De har rätt så tråkiga jobb och ett fallfärdigt hus. Är vi misslyckade undrar de plötsligt med fasa. Lösningen blir att söka sig till en ny stad och ett nytt hem. Men var?

De besöker vänner och släktingar över hela USA för att se om deras hemstäder väcker rätt känsla även för dem. De träffar paret som aldrig kunde få egna barn och adopterade flera istället. De verkar vara lyckliga men supertrötta och ibland kan man inte sluta fundera på vad som hände med den romantiska idén om att simma naken i Grekland.

Burt och Verona träffar en flummig väninna (Maggie Gyllenhaal är superb!) som ammar sina barn i flera år och anser att sulkys är farliga. Och den galna tjejkompisen som skämtar om allt - inklusive sina egna barn.

Ju fler människor de möter och ju fler städer de besöker desto närmare kommer de sanningen. Allt de behöver är ju faktiskt varandra. Det är inte finaste huset, jobbet eller tuffaste staden som är det viktigaste.

Regissören Sam Mendes (Revolutionary Road, American Beauty) har gjort en skön roadmovie som uppmanar dig att öppna ögonen och uppskatta det du faktiskt har - och inte gräva ned dig i det som du tror att du saknar.

Publicerad 2009-11-26

Christina Gaki
Christina Gaki arbetar som frilansjournalist och har medverkat i bl a Aftonbladet och Sydöstran.
 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Away We Go”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “Away We Go”

Dela “Away We Go” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Away We Go

Originaltitel

Away we go

Speltid i minuter

98

Produktionsår

2009

Biopremiär i Sverige

2009-11-27

Produktionsland
Budget

25 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2009-06-05

×
×
×