All About My Bush

Förtrollad djungel av kärlek

Allt om min buske är en något så ovanligt som en sexkomedi - på vanliga svenska biografer. Den utspelar sig i trädgårdsmiljö, där oväntade kärleksförbindelser och avgrundsdjup svartsjuka väntar. Originellt, roligt och charmigt tycker vår recensent.

All About My Bush

Förtrollad djungel av kärlek

Förtrollad djungel av kärlek

  • Recension
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Allt om min buske är en något så ovanligt som en sexkomedi - på vanliga svenska biografer. Den utspelar sig i trädgårdsmiljö, där oväntade kärleksförbindelser och avgrundsdjup svartsjuka väntar. Originellt, roligt och charmigt tycker vår recensent.
Tummen upp!

När Nils och hans fru Karin, och Nils dotter Barbro, flyttar till ett hus i ett fint villaområde hoppas de på en nystart i sitt förhållande. Nils, som spelas av Ola Rapace, är ett kontrollfreak och en aning egocentrerad. Karin, en konstnär med stort intresse för blommor, börjar umgås intensivt med systrarna Isabel och Lilly, riktiga trädgårdsnördar till grannar och Nils känner att han börjar förlora kontrollen över deras förhållande. Deras framgångsrika, nästan designade och utåt sätt lyckade liv ställs mot systrarnas fria och okomplicerade hippieliv.

Alla karaktärer i filmen är mer eller mindre excentriska. Systrarnas lillebror till exempel som gör guidade visningar i trädgården, verkar vara vettskrämd och konstant uppe i någon svamp-hallucination. Mest imponerande rolltolkningarna står Maria Kulle och David Dencik (som vi tidigare kunnat se i Lasermannen) för, som spelar syster hängiven sin trädgård respektive mjuk businesskille. Deras trevande kärlekshistoria är bara en av många olika relationer i denna film, där jag tycker att kvinnan får en lite mer framträdande roll.

Visst är filmen lite svenskt mesig ibland och alla skämt fungerar inte riktigt hela vägen, men ofta förvånansvärt långt. Filmen överraskar inte bara med att lyckas ha en både komisk och originell handling, den är också ganska okonventionellt filmad, på ett sätt som påminner lite om ett konstverk. Flera gånger kommer jag på mig själv med att fråga: när och var utspelar sig egentligen den här historien, för den känns oberoende av både tid och rum, lite som att befinna sig i en dröm.

Det gör ont när knoppar brister, en kärleksrelation liksom alla relationer behöver omvårdnad och frihet precis som en trädgård. I den här trädgården kolliderar två totalt olika världar i något som mer liknar en förtrollad djungel av kärlek, svartsjuka, konst, vänskap, trädgårdsskötsel - och så sex då förstås. Allt om min buske är något så ovanligt som en originell, rolig och charmig svensk film, med en feministisk touch.

Publicerad 2007-01-26

 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Medverkande skådespelare i “All About My Bush”

Bilder från “All About My Bush”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “All About My Bush”

Dela “All About My Bush” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Äldre kommentarer

allt om min buske

helt sjukt bra film, hyrde den andra gången me min syster några dagar sen, en film som måste köpas!

cami

2010-09-14 21:27:00

he j

detta film va scit dåligt. denna är semsta jag sett! pota kisaschte kaschbeé! på min språket! hej do

abdulah karabay

2009-08-20 00:45:00

allt om min buske

tyckte det var en underbar saga, både visuellt och innehållsmässigt!!! Fattar inte varför den fått så dåliga rescensioner :(

mia eriksson

2007-12-31 20:30:00

En fantasik upplevelse

fick jag när jag såg Allt om min buske. För en gångs skull en smart nyskapande film. Tror att folk satte i halsen när två kvinnor tog sig rätten att skämta med allt och all. Håller med om att filmen var otroligt snygg. En visuell skönhetsupplevelse. Det är inte någon regissör som har visat en sån fingertoppskänsla vad gäller bildspråk. Det tycker jag man ska ge Bigert cred för. Hoppas att vi får se mer av dessa härliga tjejer! Jag är otroligt nyfiken på dras nästa film!!!!!

Mats

2007-03-13 09:11:00

Otroligt kul

Detta var en av mina märkligaste bioupplevelser någonsin. Efter 15 minuter insåg jag att detta var troligtvis bland det värsta jag har sett på bio, men nöjet blev då istället att se hur bisarrt det kunde bli. Vilket var ganska kul, för detta med säkerhet 2007 års största kalkonrulle. Inte en enda av karaktärerna har någon som helst trovärdighet och fastnar i djupa klyschor om personligheter. Vart tionde minut göra ett tafatt försök att lätta upp stämningen med banala sexskämt. Andra roliga saker att skratta åt är en fet tjej som rör sig klumpigt och en lillebror som blir knasig av svamp. Roligt? Inte om du frågar mig. Snyggt foto är det däremot. Riktigt snygt foto. Så stäng av ljudet och kolla på filmen i 10-minutersavsnitt så kanske det går att få någon behållning ur detta mediokra försök till långfilm.

fika

2007-03-02 10:46:00

allt om min buske

Det är skönt och se att det är fler som gillar denna film. Läser man pressen så tycks det att alla kritiker tycker lika. Hur fan kan så många ha så lite humor. Filmen är orginell, snygg och väldigt rolig!

bxtrm

2007-01-30 10:54:00

Sveriges samlade kritikerkår

Tänk att Sveriges samlade kritiker kår så total kan ha missbedömt detta "mästerverk". Som dessutom är levererad med "feministisk touch". Märkligt! Eller?

hilda

2007-01-28 10:59:00

Allt om min buske

En mycket bra relationskomedi, som är härligt underhållande från början till slut. Ett stort tack till manusförfattarna och regisören. Flitig biobesökare.

Ulf Cronlund

2007-01-27 14:40:00

Film

Kul rulle som dessutom hade nåt att säga! Mer sån film...behövs i detta socialrealistiska janteland.

Håkan

2007-01-27 12:20:00

film

Tänk att vi upplevde filmen på exakt samma sätt. Fantastiskt!

vera

2007-01-27 12:16:00

Allt om min buske

Fantastisk recension! Jag älskar också den filmen. Folk där ute måste slappna av och släppa in den här fantastiska filmen som ahr ett stort hjärta och ett viktigt budskap!

Sara

2007-01-27 10:29:00

Har du skrivit en kommentar på denna sida och vill att vi tar bort ditt namn? Du kan begära att vi tar bort alla uppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är och kopiera texten från kommentaren ifråga i ditt mail.

All About My Bush

Originaltitel

Allt om min buske

Speltid i minuter

97

Produktionsår

2007

Biopremiär i Sverige

2007-01-26

Produktionsland
Internationell premiär

2007-01-26

×
×
×