21 Jump Street

För rolig för sitt eget bästa

Den inledande halvan av "21 Jump street" bådar gott. Dessvärre sabbar den avslutande delen helheten.

21 Jump Street

För rolig för sitt eget bästa

För rolig för sitt eget bästa

  • Recension
  • Video
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Bilder
  • Filmfakta
  • Diskussion
Den inledande halvan av "21 Jump street" bådar gott. Dessvärre sabbar den avslutande delen helheten.
Tummen ner!

Jag tycker egentligen om allt Jonah Hill varit med i sedan "The 40 year old virgin", via "Supersugen" till dagens "21 Jump street". Han är helt enkelt en väldigt rolig skådis.

Varför? Till att börja med så är han tjock och kort. Eller rättare sagt: han "var" tjock och kort. Idag är han slimmad och lång. Lite av en chock faktiskt. Skit samma, han är fortfarande rolig. Varför? Jo, han ser alltid till att varva humor med allvar. Hans karaktärer är aldrig bara roliga, de är oftast även tragiska. Däruti ligger den sanna, tidlösa humorn.

Med denna mindre hyllning som inledning känns det lite bättre att ge "21 Jump street" tummen ner. Historien om de två misslyckade cykelpoliserna som infiltrerar sin gamla skola på jakt efter något slags drogsyndikat håller helt enkelt inte fullt ut. Det blir för långdraget. Actionscenerna är tråkiga och humorn för intensiv. Manusförfattarna slår på stora trumman och pressar in skämt efter skämt tills att man helt enkelt inte orkar längre. Avancerade referenser, sexskämt, groteskerier. Efter att ha skrattat mig igenom första halvan av filmen tröttnar jag tvärt. Synd, för fram tills dess är det riktigt roligt.

Tydligen är en uppföljare redan bekräftad, inte mig emot men snälla: kapa längden. Komedier ska hålla sig på mattan (90 minuter max. "Dumpad" är undantaget som bekräftar regeln).

Publicerad 2012-04-20

 

Relaterade filmer

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “21 Jump Street”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Säg vad du tycker om “21 Jump Street”

Dela “21 Jump Street” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

21 Jump Street

Originaltitel

21 Jump Street

Speltid i minuter

109

Produktionsår

2012

Biopremiär i Sverige

2012-04-20

Produktionsland
Budget

42 000 000 (US-dollar)

Internationell premiär

2012-03-12

×
×
×