Sällskapsresan - eller finns det svenskt kaffe på grisfesten? (1980)

Finns det svenskt kaffe på grisfesten?

Sällskapsresan - eller finns det svenskt kaffe på grisfesten?

Finns det svenskt kaffe på grisfesten?

Finns det svenskt kaffe på grisfesten?

  • Översikt
  • Filmfakta
  • Diskussion

Sällskapsresan (egentligen Sällskapsresan - eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten?) är en svensk komedi från 1980 i regi av Lasse Åberg. Den är den första filmen i en serie om och med antihjälten Stig-Helmer Olsson (även om en identisk rollfigur förekommer i filmen Repmånad från 1979, då med namnet Helge Jonsson) och hans vänner. Filmen hade svensk premiär den 22 augusti 1980.

Stig-Helmer åker på charterresa till den fiktiva orten Nueva Estocolmo ("Nya Stockholm") på Gran Canaria. Huvudberättelsen kretsar kring Stig-Helmer Olsson (Lasse Åberg) och norrmannen Ole Bramserud (Jon Skolmen), som av en slump hamnar bredvid varandra på flygplanet och sedan också tvingas dela hotellrum. Deras korta tid tillsammans i Gran Canaria kom att ligga till grund för en lång framtida vänskap.

Andra rollfigurer som dyker upp är systrarna Siv och Maj-Britt (Kim Anderzon och Lottie Ejebrant), det nygifta paret Storch (Svante Grundberg och Eva Örn), koleriske Gösta Angerud (Roland Jansson), läkaren dr B. A:son Levander (Magnus Härenstam) - som lurat Stig-Helmer att smuggla pengar åt honom i ett paket till hans "moster" (vilket Gösta skall hämta på Gran Canaria) - samt Berra Olsson (Sven Melander) och Robban (Weiron Holmberg), vilka under hela filmen letar efter "Pepes Bodega", som säljer åttioprocentig rom upphälld på vinflaskor (sammanfattning via Wikipedia / CC BY-SA 3.0)

 
TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Vad du tycker om “Sällskapsresan - eller finns det svenskt kaffe på grisfesten?”

Dela “Sällskapsresan - eller finns det svenskt kaffe på grisfesten?” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Sällskapsresan - eller finns det svenskt kaffe på grisfesten?

Originaltitel

Sällskapsresan - eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten?

Speltid i minuter

107

Produktionsår

1980

Biopremiär i Sverige

1980-08-22

Produktionsland
Internationell premiär

1980-08-22

×
×