Machete (2010)

He was given an offer he couldn't refuse

Machete (2010)

He was given an offer he couldn't refuse

He was given an offer he couldn't refuse

  • Översikt
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Filmfakta
  • Video
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

En man kallad Machete får i uppdrag att döda en politiker. Just när han ska avlossa skottet upptäcker han att någon även siktar på honom och förstår att han har blivit lurad. Machete överlever och är nu ute efter hämnd.

Machete Cortez spelas av den ärrade skådespelaren Danny Trejo som vi sett i de flesta av Robert Rodriguez filmer, bland dem "Desperado", "Once Upon a Time in Mexico" och "From Dusk Till Dawn". Rodriguez regisserar även "Machete" tillsammans med Ethan Maniquis.

Danny Trejo var kriminell och drogberoende som barn. Han åkte in och ut ur fängelser, bland dem det ökända San Quentin. När han satt inne för väpnat rån och narkotikabrott deltog han i ett 12-stegs rehabiliteringsprogram som förändrade hans liv.

När Trejo talade på ett möte med "Anonyma kokainmissbrukare" 1985 mötte han en ung man som senare ringde honom för att få stöd. Danny Trejo åkte för att träffa honom. Mötesplatsen visade sig vara inspelningsplatsen för filmen "Runaway Train". Trejo erbjöds direkt en statistroll som fängelsekund, då han passade in med sin tatuerade kropp. Därefter fick fler upp ögonen för honom, och Trejo har blivit en populär skådespelare. Allt som oftast har han fått spela kriminell tuffing.

 

Listor & Nyheter

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Machete”

Bilder från “Machete”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om “Machete”

Dela “Machete” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Machete

Originaltitel

Machete

Speltid i minuter

105

Produktionsår

2010

Biopremiär i Sverige

2010-10-15

Produktionsland

USA

Budget

20 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Sony Pictures

Internationell premiär

2010-09-01

×
×