Familjen Persson i främmande land (2013)

Can you ever come home?

Familjen Persson i främmande land (2013)

Can you ever come home?

Can you ever come home?

  • Översikt
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Filmfakta
  • Video
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Per Persson lämnade Sverige för 40 år sedan. Han fann kärleken i Pakistan - Shamim och de fick två döttrar. Systrarna önskan har alltid varit att flytta till Sverige. En dag kastar familjen loss och landar i en husvagn i Pers gamla hemtrakter utanför Hässleholm.

Inspirerad av en äventyrsbok han läste som liten, lämnade Per Persson Sverige för 40 år sen. Med sin Land Rover körde han österut, till Iran, Kuwait, Pakistan. Där förälskade han sig och kom att leva sitt liv; spännande och färgstarkt.

Hans döttrar Zarah och Mia, födda och uppvuxna i Lahore, började säga "När åker vi till Sverige?" istället för "God morgon". De är strängt bevakade av sina morbröder och Per när en dröm om att visa andra sätt att leva innan de gifter sig; utbildning, yrkesliv, självständighet.

Mamma Shamim vill inte åka till ett land där hon inte får ha en åsnekärra. "Vad förslags frihet är det?" Men de är tre mot en och en dag emigrerar de.

De flyttar in i Pers systers husvagn i ett prydligt villakvarter utanför Hässleholm. Mia och Zarah lär sig cykla, något som var förbjudet i Pakistan. De går på disco för första gången i sitt liv, bär jeans, dricker öl. Livet ser ganska ljust ut.

Hösten kommer och livet i husvagnen tycks bli bestående. De har inga jobb i sikte och få nya nära vänner. "Det är så långt mellan människorna här!" Shamims hemlängtan blir allt värre. Per känner sig osäker och förvirrad. Sverige är inte längre vad det än gång var. Han känner att han fastnat mellan två kulturer och vet inte var han hör hemma.

Ett år går. En dag berättar Zarah att hon bestämt sig för att gifta sig och återvända till Pakistan. Detta skakar familjen och ställer allt på sin spets. Nio månader senare föder Zarah en liten pojke, Lille- Pelle, i Lahore. När hon bestämmer sig för att bryta sig loss och låta honom växa upp i Sverige, vad som än krävs, tar historien ännu en ny vändning.

 

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Trailers och klipp från “Familjen Persson i främmande land”

Bilder från “Familjen Persson i främmande land”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om “Familjen Persson i främmande land”

Dela “Familjen Persson i främmande land” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Familjen Persson i främmande land

Originaltitel

Familjen Persson i främmande land

Speltid i minuter

90

Produktionsår

2013

Biopremiär i Sverige

2013-08-23

Produktionsländer
Biodistribution i Sverige

Folkets Bio

Internationell premiär

2013-08-23

×
×