Draktränaren (2010)

One adventure will change two worlds

Draktränaren (2010)

One adventure will change two worlds

One adventure will change two worlds

  • Översikt
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Filmfakta
  • Video
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

"Draktränaren" är ett äventyr som utspelar sig i en mytisk värld befolkad av väldiga vikingar och vilda drakar. Filmen är baserad på en bok av Cressida Cowell.

Historien kretsar kring en tonårig viking, Hicke, som lever på ön Berk, där det är en livsstil att slåss mot drakar. Snart är det dags för initiering, den stora chansen att visa sig värdig för hans stam och hans far. Men när han möter, och även blir vän med, en skadad drake vänds hans värld upp-och-ner.

Det är inte lätt att vara den intelligente sonen till en biffig vikingahövding. Men Hicke är för smart för att tycka synd om sig själv - han ska bli en vikingakrigare på sitt eget sätt. Men i den grymma vikingavärlden gör Hickes finurliga observationer och sarkastiska humor honom bara än mer utstött.

När Hicke finner en vän i sin fruktade fiende, en skadad vilddrake, inleder han ett spännande men komplicerat dubbelliv. På dagarna slåss Hicke och hans kamrater mot infångade drakar i träningsringen. Men på nätterna gror vänskap som är strikt tabu i Vikingasamhället. Hicke hjälper den ståtliga men farliga draken att åter kunna flyga. Genom sin balansgång mellan de två världarna har han möjlighet att befria vikingarna och drakarna från sin uråldriga kamp och förändra deras liv för evigt

De engelska rösterna i denna animerade film görs av bland andra Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera och Jonah Hill. Filmen visas även svenskdubbad.

 

Listor & Nyheter

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Draktränaren”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Draktränaren”

Dela “Draktränaren” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Draktränaren

Originaltitel

How to Train Your Dragon

Speltid i minuter

98

Produktionsår

2010

Biopremiär i Sverige

2010-03-26

Produktionsland

USA

Budget

165 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

UIP

Internationell premiär

2010-03-10

×
×