Dinner for schmucks (2010)

Takes One To Know One

Dinner for schmucks (2010)

Takes One To Know One

Takes One To Know One

  • Översikt
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Filmfakta
  • Video
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Komedin "Dinner for schmucks" berättar historien om Tim (Paul Rudd), en chef på väg uppåt i karriären, som just fått sin första inbjudan till "middag för idioter", som varje månad arrangeras hos hans chef och där den av de inbjudna som tar med sig den största pajasen som sällskap vinner rätten att skryta om det (och kanske mer än så).

Tims fästmö, Julie (Stephanie Szostak), tycker dock att idén är motbjudande och Tim går med på att skippa middagen. Men det är innan han träffat Barry (Steve Carell), en anställd på skattemyndigheten som spenderar en stor del av sin fritid med att bygga genomarbetade utställningar av uppstoppade möss. Tim inser snabbt att han funnit en guldklimp till idiot.

Han kan inte motstå att bjuda in Barry till middagen, men Barrys stapplande goda intentioner försätter Tims liv i en hastigt nedåtgående spiral och ger uppbåd till en serie av komiska äventyr. Bland annat hotas en storaffär på jobbet, Tims sjuka ex-flickvän, stalkern Darla, återförs in i hans liv och hans fru Julie drivs (tror åtminstone Tim) i armarna på en annan man.

"Dinner for schmucks" är baserad på den franska succén "Le Diner de Cons" som skrivits och regisserats av Francis Veber. Veber är även verkställande producent för denna film. Bland producenterna finns även Sacha Baron Cohen, även känd som Ali G, Borat och senast Brüno.

 

Listor & Nyheter

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Dinner for schmucks”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Dinner for schmucks”

Dela “Dinner for schmucks” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Dinner for schmucks

Originaltitel

Dinner for Schmucks

Speltid i minuter

114

Produktionsår

2010

Biopremiär i Sverige

2010-09-10

Produktionsland

USA

Budget

69 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

UIP

Internationell premiär

2010-07-30

×
×