Carol (2015)

En gnista tänds

Carol (2015)

En gnista tänds

En gnista tänds

  • Översikt
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Filmfakta
  • Video
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

Carol är en skildring av kärlek mot alla odds - ett kraftfullt drama om en gift kvinna som i 50-talets USA riskerar allt när hon inleder en romans med en yngre kvinna.

Therèse Belivet jobbar i ett av Manhattans varuhus, men hon drömmer om ett mer meningsfullt liv. En dag träffar hon Carol Aird - en förförisk kvinna fast i ett misslyckat äktenskap. En gnista tänds mellan dem, och ju djupare deras relation blir, desto mindre oskyldig blir den. Men deras kärlek och frigörelse visar sig ha ett högt pris.

När Carols förhållande med Therese uppdagas hämnas Carols make genom att ifrågasätta sin frus kompetens som förälder. Carol och Therese tar sin tillflykt till vägen, och lämnar sina respektive liv bakom sig.

"Carol" är baserad på Patricia Highsmiths då kontroversiella självbiografiska roman "The price of salt" från 1952. I huvudrollerna ser vi Cate Blanchett och Rooney Mara. Den senare tilldelades priset för bästa kvinnliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes 2015, där filmen även blev en av de mest omtalade.

 

Listor & Nyheter

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “Carol”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Dela din mening om “Carol”

Dela “Carol” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

Carol

Originaltitel

Carol

Speltid i minuter

118

Produktionsår

2015

Biopremiär i Sverige

2015-12-25

Produktionsbolag
Produktionsland

USA

Biodistribution i Sverige

Scanbox Entertainment

Internationell premiär

2015-12-25

×
×
×