A royal affair (2012)

They changed the nation forever

A royal affair (2012)

They changed the nation forever

They changed the nation forever

  • Översikt
  • I rollerna
  • Filmteam
  • Filmfakta
  • Video
  • Bilder
  • Diskussion

View this page in English on Filmanic

A ROYAL AFFAIR är ett drama fullt av passion, humor och spänning. Ett klassiskt kärleksdrama och bygger på de verkliga händelser som format Europas historia.

A ROYAL AFFAIR är historien om den engelska Prinsessan Caroline, som vid endast 15 års ålder blir bortgift med den schitzofrene Kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt, när plötsligt ett mirakel inträffar i form av att kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee, anländer till hovet. Caroline och John blir passionerat förälskade i varandra och inleder en förbjuden relation. John och Caroline delar varandras dröm om en bättre

värld för folket och genom att utöva sitt gemensamma inflytande på kungen, lyckas de sakta men säkert ta över makten och införa radikala förändringar för landet. Men det är naturligtvis en delikat balansgång att hemlighålla det pågående triangeldramat för det nyfiken hovet. Kungen är ena stunden sjuk och svag, för att i andra stunder vara fullkomligt rasande och full av hat. Han är som en tickande bomb och det är endast en tidsfråga innan John och Carolines motståndare inom hovet ska lyckas vända kungen emot dem.

 

Listor & Nyheter

Du kanske också är intresserad av

TMDb Film.nu använder sig av The Movie Database API (TMDb) för vissa funktioner, men är inte på något sätt stödd eller certifierad av TMDb.

Bilder från “A royal affair”

Klicka på bilderna för att visa i full storlek

Vad du tycker om “A royal affair”

Dela “A royal affair” med dina vänner och starta en diskussion på Facebook eller Twitter!

A royal affair

Originaltitel

En kongelig affære

Speltid i minuter

128

Produktionsår

2012

Biopremiär i Sverige

2012-04-13

Produktionsland
Budget

8 000 000 (US-dollar)

Biodistribution i Sverige

Nordisk Film

Internationell premiär

2012-11-09

×
×