Cultcorner-udda karameller

Filmer som du förbisett men som likväl förtjänar din uppmärksamhet

Ung man från huvudstadsområdet som sedan tonåren haft ett stort intresse för film & framförallt kult, ja ni vet sådana där dammiga kassetter man kunde finna längst in i videobutikens rysarhörna? Har varit intresserad av att blogga tidigare men då har det slutat med tramsiga/omogna inlägg alternativt att jag enbart fokuserat på ämnen jag inte haft något vidare intresse för Hoppas att uppnå något annorlunda med denna hörna, jag har vid tillfällen tagit pauser då jag behövt fokusera på annat men filmintresset har alltid återvänt i en eller annan form. Härmed känns det som att jag funnit mitt kall: Här har jag ett intresse jag brinner för, där jag kan plita ner mina funderingar.

Cultcorner-udda karameller

Filmer som du förbisett men som likväl förtjänar din uppmärksamhet

Filmer som du förbisett men som likväl förtjänar din uppmärksamhet

Guldgruva...

Numero 2 i stan har jag varit inne på idag, precis som med den butik jag tipsat om tidigare så blir man som ett barn på socker därinne!

Detta är Stockholms serie & skivhandel på Sveavägen 104 som rockar stan vad gäller sköna grejer, allt inom musik (mycket svåråtkomlig punk & metal på vinyl, CD & kasset men även mer "trallvänlig" musik) serier på serier (om man skulle vara barnslig & ta med sig några Kalle Ankas pocket hem nån dag?), svindyra Star-Wars leksaker mm

Ej att förglömma ett sjujävla bra utbud av film! Precis som med Monkey beach kan jag aldrig gå härifrån utan att köpa åtminstone nåt! 6 (nåt åt det hållet) stora hyllor utspridda i butiken, plus några små lådor som trängs precis där vinyldelen börjar

Dagens besök slutade väl med att jag som vanligt dregglade vid skräckhyllan (annan film ryms även där, i varje hylla finns några olika kategorier). Då jag gått i lite japanska splatterbanor på sistone var det ruskigt lockande att plocka med sig både Samurai princess & Robogeisha hem! 99 respektive 79 kr för svenska utgåvorna

Vid anime/Asien hyllorna dregglar jag över Tartans 2-disc utgåva av Save the green planet (inte sett den än, men hört mycket gott om den så...även denna under hundralappen) en sjukt snygg specialutgåva av Friend i plåt för 149 spänn (jag får ta & se om min tråkiga svenska utgåva, minns inte så mycket av denna rulle tyvärr)

Framme vid kassan står ändå det som lockar mest men som jag (tyvärr) än får avvakta med: Slutsålda Ultrabit-utgåvan av Cannibal ferox (299 kr är det värt) "The Lucio Fulci Collection Vol. 1", Anchor bays Dario Argento box (249 kr är inte ill pinkat!) & även litteratur i form av Svensk Sensationsfilm (139 kr) är man intresserad att ta med sig hem!

Fick nöja mig med amerikanska utgåvan av Ninja resurrection så prislappen blev som tur är bara 79 kr denna gång, bäst att vara försiktig helt enkelt!

Fler besök ska det dock bli, brukar ju bli så ;)

Alexander | 2011-03-26 16:28

Tags: shopping

Räkna till 10, räkna till 10

Vågade mig ut på stan idag & smet förbi mitt vattenhål numero 1: Monkey beach på Söder, är man i stan är det ju såklart alltid bäst att passa på och se om man finner något av intresse!

Jag kan ju faktiskt vid det här laget erkänna vilken japansk film-serie jag hittat därinne tidigare (som är utgången sedan länge tillbaka): Närmare bestämt Guinea-pig serien, den tyska box-utgåvan (ja, den med tshirt & affisch)

Jag kollar för första gången lite närmare på boxen & döm av besvikelse när man ser att här finns bara de två sista filmerna i serien (Android of Notre dame & Devil woman doctor samt de två medföljande dokumentärerna). Ingen tshirt eller affisch dessutom..

Jag har mig själv att skylla då jag (naivt) gluttat på boxen tidigare & förmodligen glömt detaljerna i den tyska boxen & därmed fått för mig att de fyra fodral jag hittat består av två filmer på varje disc (inklusive dokumentärerna).

Nåja, de finns fortfarande att köpa lite här & där för hyfsat enligt en snabb sökning (Google is your friend, indeed!). Bra, då splatternörden inom mig vädrar morgonluft....

Hittar iallafall en skitsnygg koreansk box-utgåva av ett framtida epos jag hyrde för många år sedan: 2009-lost memories

En alternativ historielektion om hur ett misslyckat mordförsök på en japansk diplomat 1909 leder till ett ockuperat Korea som år 2009 försöker bryta sig fritt!

Då boxen är stor som ett flingpaket (och med en fet bok på 331 sidor som följer med!) ffrågar undertecknad om priset, svaret? 100 kr!

Då den dessutom är utgången är det bara att tacka & köpa!

Lycklig kutar jag hem & upptäcker.....det finns inga filmer i lådan! Blott boken finns där på botten!

Aldrig trott att man kunde bli besviken efter ett besök där....jaja då är det bara att komma tillbaka imorrn & klaga ;)

Hittade även en svensk utgåva på Summer of fear & kultklassikern Class of 1999 på brittisk VHS (måste kolla så att det är inte den klippta utgåvan)

Vi får se hur detta löser sig

Alexander | 2011-03-24 18:40

Im still around

Dvs om ni undrar vart inläggen är ;) Jag kanske börjar bli besatt av bloggande, för jag kände ångest över att 4 dar gått utan inlägg (fast är väl värre om veckor eller tom månader får passera hehe)

Pga några personliga anledningar har jag inte haft ork/tid till bloggande de senaste dagarna. Men en hel del planer på vad för inlägg jag kan ta med inom den nära framtiden (en serie om galna turkiska filmer, kanske frestar nån?) finns så bloggen kommer få mer kött på benen vänner!

Just nu är min kära mor på resa i Österrike så jag är en "Mammas pojke" & plockar in DN åt henne, samt ser till att kolla växterna etc under några dagar.

Men morsan har dessutom också en ganska grym storbilds-TV, så lite lockad är man att köra nån DVD-rulle på den. Plockade med mig The isle, vackra mystiska kvinnor från Asien slinker alltid ner hehe

Eller vad tycker ni? Ska jag satsa på nåt annat om filmsuget kommer tillbaka på allvar?

Alexander | 2011-03-22 23:19

Tags: asiatiskt

Dinoriders på vita duken, det vill vi se!

Cool!

Jag vet att det här först verkar vara något allmänt nördigt & inte så mycket filminriktat, men följ inlägget till slutet så ser ni ;)

Ta er gärna en titt på det här klassiska fenomenet från 80-talet, väcks något minne till liv långt därbak i skallen?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dino-Riders

Episkt, inte sant?!

Det här var en mindre TV-serie som gick i slutet på 80-talet & det är just de medföljande leksakerna som väcker den lille pojken till liv djupt inne i mig!

Det var ca 2 veckor sedan som jag & några polare satt vid datorn & glodde på ett avsnitt av Nostalgia Critic (killen som berättar om sunkiga filmer han sett, vilka tecknade serier som hade grymmast intro etc).

I just det här fallet gällde det "Skumma reklamfilmer riktade till barn" & se på fan & hans moster när Dinoriders flashar förbi!

"Vad i helvete, jag & brorsan hade ju de när vi var små!" inser jag helt plötsligt!

TV-serien (9 avsnitt av totalt 14 kom alltså till Sverige) samt serietidningen fick jag aldrig nån kontakt med vad minnet säger (sistnämnda fanns bara att tillgå i USA). Kanske är jag glömsk & gluttade på TV-serien för den delen, men vad jag minns är hur grymma leksakerna var! Jag minns inte exakt hur många jag hade, inte exakt vilka vi hade.

Men T-rexen liksom en av de mindre Krulos-krigarna har jag hållit i vid minst ett tillfälle! Nånting säger mig att det var just de jag & brorsan hade ;)

Här kommer jag nog till det man kan kalla pudelns kärna: Vore det inte dags att "piffa" till de här? Återlanserade man leksakerna skulle jag nog le inombords, men det häftigaste vore ju faktiskt att se en filmatisering!

Jag menar: Kan GI Joe, Transformers etc så kan väl liksom "Dinoryttarna" fungera på vita duken?

En mångmiljon produktion av Michael Bay, skulle det funka? Jag vet inte, för mycket CGI blir inte så underhållande nja.

Jag undrar hur det skulle se ut om ett mindre oberoende bolag skulle ta tag i saken ("Kultnörden" inom mig tvingar mig att ta med det ;) hehe) eller för den delen ett utanför USAs gränser?

Eller om en filmatisering redan skulle ha gjorts på 80-talet? Det skulle varit att föredra framför en mer modern?

Ja, framtiden får helt enkelt utvisa hur det går på den fronten antar jag

Alexander | 2011-03-18 02:33

Tags: nostalgi

"Alfred" har gått vidare

"Alfred"

http://screenrant.com/michael-gough-dies-obituary-schrad-106358/

Mest känd för de flesta människor borde väl denna karl vara som Bruce Waynes butler Alfred i Batman-filmerna som gjordes 1989-1997 av Tim Burton & Joel Schumacher (där jag nog skulle välja förstnämnda regissörs namn). Det var iallafall så jag lärde känna honom som liten grabb & jag minns hur jag ibland kände mig oroad över att han inte skulla få leva länge till.

Men han blev alltså 94 år, väldigt respektabel ålder

Utöver Batman-filmerna har han såklart en längre karriär bakom sig:

Klassiska TV-serier som Avengers & Doctor Who liksom klassiska engelska skräckfilmer ala Hammer:

Dracula, Horrors of the Black Museum, Phantom of the opera & Satans slave

Då jag varit så djupt inne i amerikansk, asiatisk & italiensk skräck (liksom filmer från andra mer obskyra länder) har jag sorgligt nog inte hunnit sätta mig så djupt in i Hammers filmer (har alltså inte att göra med ointresse, bara "glömt" bort att kolla in de så att säga) utan blott sett par moderna engelska rysare (Creep tex)

Kanske vore dags att sätta sig in vad denne man gjorde innan tog sig över Atlanten & började med amerikanska blockbusters?

Vila i frid

Alexander | 2011-03-17 16:01

Bloggen “Cultcorner-udda karameller” publiceras på Film.nu av Alexander. Film.nu förhandsgranskar inte publicerat material i denna blogg, och tar därför inte ansvar för innehållet i den. Finner du något du anser vara olämpligt i denna blogg, ta gärna kontakt med oss.

Är detta din blogg? Uppdateringar kan tyvärr inte längre göras då Film.nu har avslutat denna bloggfunktion, och “Cultcorner-udda karameller” finns endast kvar i arkivsyfte. Om du önskar radera bloggen, kontakta oss. Skriv i ditt mail att du vill radera din blogg och inkludera adressen (URL) till denna sida. Uppge även ditt namn samt det inloggningsnamn och lösenord du använde när du skapade bloggen på Film.nu.

×