Bombay dreams. Foto: Colombia Tristar Films

Gayathri Mudigonda som Ebba och Nadine Kirschon som Camilla i Bombay dreams. Foto: Colombia Tristar Films

Laddade känslor utan överspel i Bombay dreams

Ebba är en vanlig tonårstjej som tränar simning, har kul med bästisen Camilla och spanar på klasskompisen Erik. Hennes stora dröm är dock att åka till Indien och leta upp sin biologiska mamma. Det här är en riktig feelgood-film, menar vår recensent.
 
 
Bombay dreams

Biopremiär 2004-10-22

Regi Lena Koppel

I rollerna Gayathri Mudigonda, Nadine Kirschon, Sissela Kyle, Peter Dalle m fl

Originaltitel Bombay dreams

Land Sverige

Produktionsår 2004

Längd 91 minuter

Biodistribution Colombia Tristar Films

Trailer Imdb WWW

 
Bombay dreams
Ebbas (Gayathri Mudigonda) adoptivmamma Anita (Sissela Kyle) har lovat att de ska åka till Iniden – bara inte just nu. När Ebba hittar ett undangömt brev från sin biologiska mamma beslutar hon sig för att ta saken i egna händer. Om hennes adoptivmamma inte vill åka så tänker hon åka själv. Med bästisen Camillas (Nadine Kirschon) hjälp börjar hon i smyg planera för den stora resan.

Det här är en film som visar att vuxna inte alltid har rätt eller vet vad som är bäst för sina barn. Ibland behövs det lite ungdomlig beslutsamhet och jävlaranama istället för vuxen oro och ängslan. Vi får se svårigheterna. men även möjligheterna. för adopterade barn och deras adoptivföräldrar.

Vid flera tillfällen är det laddade känslor, utan att det för den skull blir något överspel. I en känslosam scen mellan Ebba och Anita hör vi filmmusik istället för deras röster. Det känns skönt, för deras kroppsspråk säger allt. Filmen har ett allvarligt tema men det finns också en hel del humor som främst Camilla står för. Alla karaktärerna är bra men Camilla är helt underbar. Hennes mimik och tonlägen är verkligen härligt tonårsaktiga. Det enda jag undrar över är om det verkligen finns tjejer i den åldern som stickar?

Lite tveksam är jag också över om det verkligen är så lätt för en tonåring att köpa flygbiljetter och skaffa visum som det var för Ebba. Gayathri Mudigonda som spelar Ebba skildrar på ett lättbegripligt sätt hennes identitetsfunderingar. En rolig detalj i filmen är de små klippen där Ebba drömmer om Indien i bästa Bollywood-stil. Sissela Kyle och Peter Dalle (som spelar Camillas pappa) är trovärdiga tonårsföräldrar – oroliga, lite pinsamma och förvånade över att deras barn håller på att bli vuxna. Bombay dreams är en feelgood-film, helt klart värd att se.
 

Vad vill du göra nu?

Dela på

 

Kommentera recensionen!

Tipsa en kompis

Skriv en egen recension! Logga in eller bli medlem

 

Kommentarer

sången
http://www.youtube.com/watch?v=sTMsG9DiXFU

tror att det är den. ljudet är lite dåligt. Hon som sjunger heter Anja, Anja Karlsson tror jag :)

Sara

2008-11-30 kl 00:12

svenska
hej
hur kan man hyra den filmen är ni snälla och hjälpa till tack

chadir

2008-10-20 kl 22:40

låten
hej vad heter låten som ebba o henens mamma bråka till när ebba satt på tåget?

hanna

2008-08-12 kl 15:14

låt
va heter den låten där Ebba och hennes mamma bli ovänner??(:

erika

2008-06-06 kl 19:32

bombay dreams
hej!
jag haar sett filmen i skolan den var suuuuuper bra.
ja har lånat den av tjejen som hade filmen.bombay dreams ääägggger!!!!

sara

2007-12-20 kl 15:19

Lååteen
Vad heter artisten som sjunger Falling Apart när Ebba och hennes mamma blir osams ?? Jag måste få veta! Jag ääälskar den låten .

Anonym

2007-12-12 kl 18:26

Filmen
LÅten som spelas då mamman och ebba blir osams skulel ja vela ha =) va heter den?

Alma

2007-09-27 kl 22:42

låten
VERKLIGEN UR BRA FILM. Men vad heter den låten som dom spelar när ebba blir ovän med
nadine där på bowlingen ? måste bara ha låten . jag ser filmen om och om igen
bara för att höra låten JAG MÅSTE HA DEN SNÄLLA HJÄLP MIG ! (:

nelly sahlin

2007-08-12 kl 14:37

Bra !
Jag tycker att Bombay Dreams är jätte bra och Camilla är ju skit rolig vad får
du allt ifrån Nadine =D

e

2007-06-26 kl 14:43

Låt
Den e jätte rolig!! =D fast jag skulle vilja veta vad låten´som dom spelar
(när hon har åkt mitt i natten utan att hennes mamma vet något) heter! Någon
som vet?

Linda

2007-06-24 kl 19:14

bääääst
Nadine Kirschon hon gör hela filmen ' har sett den massor av g¨ånger änåd
så garvar jag varje gång ^

eva

2007-03-22 kl 13:16

filmen
Ur bra film! Bra musik och grymt bra skådespelare!

Soila

2007-02-10 kl 22:10

hej
hej jag gillade den filem jätte mycket den var så bra så jag ville bar va med i den
./det var bra gjort

Nahil

2007-02-03 kl 21:46

Tonåringar som stickar
Jodu, det finns gott om oss. Garntekniksvågor sprider sig då och då över hela
landet, och vi har flera gånger på våran Stockholmsskolas korridorsgolv suttit med
våra stickningar, virkningar ochh haft en liten inofficiell syjunta...

Emma

2007-02-01 kl 22:25

låt valen
hejsan! jag har sett filmen och jag tyckte den va as bra! men jag undrar vad är det för
låt som dom brukar dansa till älskar låt vill veta vad den heter och vem som
sjunger den mvh: hanna

hanna

2006-12-03 kl 11:54

Kommentera recensionen!

Ditt namn (obligatoriskt):
Din e-post (obligatoriskt, visas inte):
Ämne:
Skriv ordet julgran i detta fält:
Din kommentar (obligatoriskt):

 

Senaste filmrecensionerna

Det blåser upp en vind – 2014-04-04

Yves Saint Laurent – 2014-03-15

The secret life of Walter Mitty – 2014-01-23

Bluebird – 2014-01-16

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann – 2013-12-27

Dagarnas skum – 2013-12-19

Anchorman 2: The legend continues – 2013-12-19

Carrie – 2013-11-28

Lovelace – 2013-11-28

Gravity – 2013-10-25

Från medlemmarnas bloggar

 

Filmer på gång

Blended – Premiär 2014-06-27

Deliver us from Evil – Premiär 2014-07-02

Draktränaren 2 – Premiär 2014-07-03

Sånger från Manhattan – Premiär 2014-07-18

The Double – Premiär 2014-09-12

Walking on Sunshine – Premiär 2014-06-27

Förr eller senare exploderar jag – Premiär 2014-06-22

Transcendence – Premiär 2014-06-21

22 Jump Street – Premiär 2014-06-21

Tänk om... – Premiär 2014-10-03

 

 

På väg till Berlin?
Besök Berlinow.com för de bästa tipsen!